nutricia ontsluitingswegNa intensief overleg tussen de gemeente en Nutricia ligt er nu een Samenwerkingsovereenkomst Realisatie Ontsluitingsweg Nutricia. De nieuwe ontsluitingsweg voor Nutricia komt hiermee een stap dichterbij.


Deze nieuwe ontsluiting bestaat uit een nieuw aan te leggen wegtracé inclusief kunstwerk, opnieuw inrichten van bestaande straten en een nieuw in te richten aansluiting op de Oostweg en Bleiswijkseweg. Het bestemmingsplan Ontsluitingsweg Nutricia moet nog worden vastgesteld door de raad.
Al deze wijzigingen zijn mede nodig om in dit gebied voorgoed een situatie te doen ontstaan die verkeersveiliger is. Vooruitlopend hierop heeft de gemeente eerst enkele aanpassingen gedaan om de veiligheid op het kruispunt Eerste Stationsstraat en de Karel Doormanlaan te vergroten. Vorig jaar maart is er een extra verkeerslicht geplaatst voor fietsers tussen de Karel Doormanlaan en de Eerste Stationsstraat. Daarna zijn de fietsstroken veranderd.

Het is nog onduidelijk wanneer de gemeenteraad knopen gaat doorhakken.

 

Uitbreiding Nutrihage in Dorp

Ook stelt het college voor om op het voormalig bedrijventerrein van Nutricia, lokaal bekend als Nutrihage, de bouw van 190 woningen mogelijk te maken. De geldende bedrijfsbestemming van het voormalig bedrijventerrein krijgt de bestemming ‘Woongebied’ en ‘Groen’.

-advertenties-

-goede doel-