IMG 20200304 001102 345Sam Vreugdenhil (11 jaar) is een inzamelingsactie begonnen voor zijn juf Caroline die lijdt aan de ziekte ALS. Hij wil geld ophalen voor onderzoek en combineert zijn actie met een spreekbeurt.

 
Sam: “Ik ga een werkstuk maken én mijn spreekbeurt houden over ALS en heb al veel op internet erover gelezen. Van deze ziekte ga je op een gegeven moment dood en er zijn geen medicijnen voor. Daarom wil ik graag helpen.”

Juf Caroline is een leerkracht op de Paulusschool, maar is niet de juf waar Sam bij in de klas zit.  Op school werd met Kerst geld opgehaald voor onderzoek naar de spierziekte. Sam wilde weten wat ALS precies is en zijn moeder zei hem op internet te gaan kijken. Zo leerde hij dat dit een spierziekte is die niet te genezen is. Ook zag hij dat je een eigen actie kan starten en dat heeft hij in overleg met zijn moeder gedaan.
“Ik hoopte op 20 euro, maar dat was al heel snel binnen. Toen dacht ik dat ik graag 40 euro zou willen krijgen, maar dat was ook al snel binnen. Nu na de eerste dag heeft mijn actie al 80 euro opgehaald, nou dan hoop ik dat ik de 100 euro ga halen,” zegt Sam blij.


Spreekbeurt niet over voetbal, maar ALS

IMG 20200304 WA0049Op 30 maart gaat Sam zijn spreekbeurt houden voor zijn meester en de 21 kinderen in zijn klas. Of juf Caroline daarbij aanwezig kan zijn weet hij nog niet. Wel weet hij dat hij de tijd nog even nodig heeft, want hij heeft wel veel informatie, maar die moet hij nog wel in de goede volgorde zetten voor zijn spreekbeurt van 15 minuten.
Zijn spreekbeurt had net zo goed over zijn grote hobby voetbal of hardlopen kunnen gaan. Hij voetbalt bij FC Zoetermeer en doet graag mee met hardloopevenementen. Ook vindt hij gamen, voetbal kijken en spelen met vrienden erg leuk. Sam is echter een kind die graag iets voor anderen wil doen. Zijn moeder Angelique bevestigt dit en vertelt: “Toen hij een peuter was, keek hij een keer het Jeugdjournaal en zag dat er kinderen in Afrika te weinig drinkwater hadden. Hij bedacht toen al het plan om met veel vrachtwagens vol water daar naartoe te rijden.”
Tussen het werken aan zijn spreekbeurt kijkt hij regelmatig op zijn actie in de hoop dat weer iemand een donatie heeft gedaan.

acdaInmiddels heeft ook Thomas Acda de actie van Sam ondersteund door het bericht te Twitteren. En is het bedrag inmiddels opgelopen tot over de 1100 euro.

 


Bekijk 'SASA' de actie van Sam en help met een donatie: https://bit.ly/39phZIC

-advertenties-

-goede doel-