Komende tijd vervangt de gemeente negen houten bruggen door nieuwe stalen bruggen met een kunststof dek. Na inspectie bleek dat de houten bruggen aan het einde van hun levensduur zijn, ze zijn zo’n 45 jaar oud. De nieuwe duurzame stalen bruggen met kunststof kunnen straks weer jaren mee.

De werkzaamheden aan de bruggen duren van eind april tot en met half september 2020. Afgelopen anderhalf jaar zijn al elf houten bruggen in de stad vervangen. Ook deze bruggen bleken aan vervanging toe te zijn. In de wijk Rokkeveen worden nu vier bruggen vervangen, in Meerzicht twee bruggen, in Seghwaert-Noordhove één brug en in Centrum ook één brug.
In totaal vervangt de gemeente dus twintig bruggen, een flinke klus.

Inwoners kunnen de bruggen tijdens de werkzaamheden enkele weken niet gebruiken. De aannemer plaatst een week voor de werkzaamheden een bord bij de desbetreffende brug. Directe omwonenden ontvangen nog een brief van de aannemer over de werkzaamheden. Als over de brug ook een fietsroute loopt, wordt een omleidingsbord geplaatst naar een andere brug of oversteek.
Meer informatie en de precieze locatie van de bruggen die worden vervangen is te vinden op: www.zoetermeer.nl/vervangenbruggen

Foto: een al eerdere vervangen brug aan de Bunzingweide

-advertenties-

-goede doel-