tekening corona

Lena, 6 jaar, uit groep 2 maakte deze prachtige tekening over een kindje met corona dat beter gemaakt wordt door de dokter met mondkapje

Afgelopen maandag was het zover: de scholen mochten weer open. “Wat vooral opvalt, zijn lange haren, kinderen die een goede groeispurt hebben gehad de afgelopen twee maanden en blije gezichten. De kinderen waren vooral heel blij om weer naar school te kunnen”, aldus juffen van IKC de Buytenkans.


Wat de eerste dagen vooral belangrijk was, was aandacht voor de belevenissen van de kinderen. Er is veel gepraat over het virus en wat ze hebben meegemaakt. Ook was er aandacht voor angst voor de gevolgen van het virus . Ook nu worden er spelletjes gedaan op school en wordt er gewerkt om de vreemde tijd een plek geven. Daarnaast blijft de blijdschap van elkaar kunnen zien.

 

Schakelen naar afstandsonderwijs en terug

Op IKC de Buytenkans is het tijdens het afstandsonderwijs goed gelukt om alle kinderen te blijven monitoren. “Wij hebben het geluk gehad -vooral dankzij de inzet van ons team en de hulp van de ouders- om alle kinderen goed in beeld te blijven houden”, vertelt directeur Nancy de Vries. Kinderen met ouders in de vitale sector en kinderen die thuis wat trager tot werken kwamen, werden op school opgevangen. De opvang gaat, ook nu de kinderen gefaseerd naar school kunnen, gewoon door. Hiervoor zijn door het gehele team van het Integrale Kind Centrum aan de Busken Huethove, bestaande uit onderwijs en opvang, via Microsoft Teams goede afspraken gemaakt.


In de vakantie werden grote jerrycans desinfecterende alcohol ingekocht. Hiervan staat in elke groep een spray flacon om meubels en speelgoed mee schoon te maken. Er kwam in elke groep desinfecterende handgel en de groepen werden opnieuw ingericht. Bovendien werden ouders goed op de hoogte gebracht en gehouden over ingangen, lesdagen en afspraken. Zo waren school en opvang klaar om de kinderen te ontvangen.

-advertenties-

-goede doel-