mz eetcafe albrwaardDe gemeente is op zoek naar een nieuwe (sociaal) ondernemer om de exploitatie van de wijkrestaurants over te nemen, maar voorlopig hebben zich nog geen ondernemers gemeld. Stichting OSO, Overleg Samenwerkende Ouderenbonden, maakt zich zorgen over het voortbestaan van de wijkrestaurants.

De OSO vreest dat als zich geen nieuwe exploitant meldt of als de structurele financiering van de restaurants niet rond komt, de restaurants – zonder subsidie van de gemeente – niet langer kunnen blijven bestaan.
Het betreft het Eetcafé Meerzicht, Albrandswaard 1, en Eetcafé De Leyens, Gondelkade 33. Nu de wijkrestaurants kennelijk opnieuw met sluiting worden bedreigd steunt de LHN fractie de oproep van de voorzitter van de OSO om de wijkrestaurants te behouden. De LHN wil dat de wijkrestaurants behouden blijven en eventuele sluiting in ieder geval uitstellen tot na het voorjaarsdebat, zodat er nog voorstellen gedaan kunnen worden tot behoud.


Hilbrand Nawijn, LHN: “In het beleid van college en gemeenteraad en in het coalitieakkoord wordt gesproken over leggen van de nadruk op de ontwikkeling van de wijken, over wijkvoorzieningen, over wijknetwerken, over ‘huis van de wijk’. De wijkrestaurants passen goed in dit beleid.” De LHN vindt de restaurants ook een belangrijke rol vervullen in de strijd tegen eenzaamheid, een ander speerpunt van het beleid van het college.


Koos Graniewski, Voorzitter OSO: “De OSO ziet de restaurants als een preventieve voorziening als het om de strijd tegen eenzaamheid gaat. Het eventuele teloorgaan van de restaurants betekent dat veel ouderen niet langer van ‘hun’ restaurants gebruik kunnen maken. Eenzaamheid ligt dan op de loer en als ouderen eenmaal vereenzaamd zijn, is het moeilijk zo niet onmogelijk om hen dan nog bij het maatschappelijk gebeuren te betrekken.”

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-