Zaterdag 2 juni werden de vrijwilligers van Humanitas Zoetermeer in het zonnetje gezet om hen te bedanken voor het werk dat ze het afgelopen jaar hebben verzet. Tijdens een verrassingstocht door de stad stonden maatschappelijke organisaties die eveneens steunen op vrijwilligers centraal.

Vrijwilligersuitje 2 6 2018.1  Vrijwilligersuitje 2 6 2018.2 

De eerste groep ging op weg met het thema ‘Alles dat aandacht krijgt, bloeit’. Zij gingen langs Buurttuin de Zoete Aarde, brachten een bloemetje langs bij de bewoners van WelThuis Monteverdi en brachten een bezoek aan de kringloopspeelgoedwinkel.
Een tweede groep sportievelingen, die met de fiets op pad gingen, kreeg als thema ‘Kijk eens door de ogen van de ander’ mee. Zij bekeken een fototentoonstelling en de schatten van het stadsmuseum, bezochten de troostkamer en deden een test in het fysiotherapeutisch centrum in Palenstein.
Onder het motto ‘Benut de kansen die er zijn’, ging de derde groep op pad. Zij werden verrast door technologische hoogstandjes van 3D-printing in het Fablab, brachten eveneens een bezoek aan de kringloopspeelgoedwinkel en hanteerden de spuit bij de brandweer.
Al met al een zeer geslaagde dag, waarbij vrijwilligers van de verschillende activiteiten niet alleen de verbinding met elkaar, maar ook met andere maatschappelijke organisaties hebben versterkt.

-advertenties-

-goede doel-