vogeltjesraceMaar liefst 800 vrolijk gekleurde vogeltjes werden zaterdagmiddag 30 september te water gelaten in de Buurtvaart achter de Dorpsstraat. De houten vogeltjes raceten voor het goede doel en werden hierbij geholpen door brandweer en reddingsbrigade.

De Vogeltjesrace, waar elk vogeltje een lootje was, haalde uiteindelijk maar liefst 20.000 euro op voor het goede doel. Lionsclub de Meerbloem, de Tafelronde en de Wereldwinkel zorgden voor de organisatie en de verkoop van de lootjes.
Wethouder Bouke Velzen en wethouder Jan Iedema reikten de cheques uit voor Jinotega en ‘Stichting Iedereen een Maaltijd’ in Zoetermeer. Zo werd in één actie een doel ver weg, in Jinotega, gesteund en een doel dichtbij, in Zoetermeer. Het geld voor Jinotega wordt gebruikt voor microkredieten voor startende food ondernemers. De andere 50% ging naar ‘Stichting Iedereen een Maaltijd’. Deze stichting helpt gezinnen die door omstandigheden buiten reguliere regelingen vallen en moeite hebben om elke dag een gezonde maaltijd op tafel te zetten.

 20230930 41207  20230930 41341De vogeltjes werden daarna naar de finish ‘gespoten’ door de jeugdbrandweer Pijnacker. Scoutingclub Ashanti had diverse hindernissen in het water gebouwd en de vrijwillige Reddingsbrigade Zoetermeer zorgde ervoor dat eventueel achtergebleven vogeltjes ook de finish bereikten.
Na de spannende race, waarbij veel mensen aan de kant toekeken, hoe de vogeltjes aan de overkant kwamen, bleek vogeltje 372 de snelste. Alle uitslagen zijn hier te vinden: https://vogeltjesrace.nl/

 20230930 41353  vogeltjesrace2

Kinderen konden bij de Vogeltjesrace meedoen aan een kleurplaatwedstrijd en kregen na de finish van de vogeltjes hun prijsjes mee. Met de kinderen die niet aanwezig waren bij de prijsuitreiking wordt nog contact gezocht om alsnog de prijsjes uit te reiken.

Foto's en video: Leon Koppenol

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

ozio_gallery_nano

-advertenties-

-goede doel-