oktober 23

 • Oktober begon erg warm maar eindigde in waterballet

  DSC00671a wDe voorbije wijnmaand had twee gezichten. Het eerste gedeelte was nazomerachtig terwijl het tweede deel de herfst indook met heel veel regen. Oktober startte met prachtig en voor de tijd van het jaar erg warm weer.

 • Turnsters Pro Patria op twee plekken in actie

  Foto 2bOp vrijdag 27 oktober reisde de junior eredivisie turnsters van Pro Patria af naar België voor de Wase Gymcup. Vrijdag hadden de vier junioren, Joyce, Maria, Tamina en Jaeda, meteen hun podiumtraining. Op zaterdag turnde zij hun teamwedstrijd: veel nieuwe elementen en een hoop teamspirit

 • Sinterklaas intocht programma 2023

  Sinterklaas Zoetermeer Poster 2023Het programma van de intocht van Sinterklaas in Zoetermeer is bekend: op zaterdag 18 november komt Sinterklaas met zijn gevolg aan in Zoetermeer! De intocht start al om 10 uur in het Stadshart en gaat vervolgens richting de Dorpsstraat.

 • Woningbouw Cadenza 2 feestelijk van start

  20231030 41877Aan de Italiëlaan in Stadshart Zoetermeer komt een woontoren met 221 appartementen. Maandag 30 oktober is de start van de bouw feestelijk gevierd. Op uitnodiging van ontwikkelaar Stadswaarde mocht wethouder Jan Iedema (binnenstad) de ceremoniële handeling verrichten.

 • Cursisten Marja Milo in Ateliers99a

  Open AteliersOp zaterdag 4 november staan de deuren van Ateliers99a aan de Dorpsstraat 99a weer open voor publiek. Van 13-17 uur kunt u de ateliers bezoeken van de daar gevestigde kunstenaars. Op de bovenverdieping is een tentoonstelling ingericht met het werk van de cursisten portretschilderen van Marja Milo.

 • Foto van de week

  lex_helvensteijn_schildwantsFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Het lokale ironiekje: Veel te veel over

  broodHuiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Veel te veel over.

 • Trick or Treat trekt veel bezoekers

  20231027 41812De Trick or treat in het Stadshart trok vele kleine bezoekers richting het winkelcentrum. Op vrijdag moesten zij de regen trotseren om de speurtocht langs alle Halloween karakters op te lossen. Veel kinderen waren zelf ook verkleed in kleine spookjes, dracula’s of andere monsters.

 • Scary Zones om te griezelen met Halloween

  53293148485 fbc114d2c8 cDit weekend stond het Stadshart Zoetermeer weer bekend als engste plek van de regio. In het hele Stadshart waren scare actors te vinden, die er zo angstaanjagend mogelijk uitzagen. De Scare Zones, in wat normaal het stiltepark is, waren gevuld met angstige kreten van bezoekers, die genoten van de schrikeffecten.

 • Halloween speurtocht en pompoenen in Buytenwegh

  20231028 41833Het hele weekend kon je overal volop griezelen en enge Halloween figuren tegenkomen. In Winkelcentrum Buytenwegh was er een speciale Halloween speurtocht voor kinderen, waar het wel spannend, maar nooit echt eng werd.

 • Dammen met Bram: Juriy Anikeev wereldkampioen

  dammenBram Doeves belicht voor u elke week een mooie bridge- of dampartij. Interessante stellingen, een leuke puzzel om over na te denken of een verslag van een goed gespeelde wedstrijd. Deze week: Juriy Anikeev wereldkampioen; derde ronde teamcompetitie

 • De Social Sofa’s van Oosterheem

                  Heb jij ze al eens gespot? De vrolijk gekleurde bankjes, bekleed met zo’n achttienduizend mozaïeksteentjes. De banken zijn stuk voor stuk uniek en er staan er zo’n 44 verspreid door heel Zoetermeer. Een gezellige toevoeging aan het straatbeeld. Deze week de Social Sofa’s van Oosterheem.

 • Weekend Foto

  Rianne_Veeninga_zonsondergang_watertorenFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Jubileumconcert Stichting Regenboogmuziek

  ruth hoscheid1 bijlsma kopie 1Op woensdag 8 november aanstaande viert de Stichting Regenboog Muziek haar 15-jarig bestaan. Dat doet ze met een feestelijk concert door celliste Doris Hochscheid en pianist Frans van Ruth. Voor de 'couleur locale' zullen de musici de werken kort toelichten.

 • Schrijf je in voor de Klaverbladloop

  Klaverbladloop 2023De Zoetermeerse Atletiek & Recreatiesport Vereniging Ilion organiseert, op 12 november 2023, voor de 46e keer de Klaverbladloop. Ilion vertrouwt erop dat er op deze tweede zondag van de maand weer veel hardlopers en toeschouwers verwelkomd zullen gaan worden voor deze herfstklassieker.

   

 • Stadhuis van democratie weer van start

  Winnaars middagdebat ONC ParkdreefDe deuren van de raadszaal openden op woensdag 25 oktober voor bijzonder bezoek: Leerlingen van IKC Het Plankier en IKC Florence Nightingale trapten vanochtend de jaarlijkse debatwedstrijd ‘Stadhuis van Democratie’ af. In de middag was de raadzaal het podium voor scholieren van ONC Parkdreef.

 • Elk kind met ontbijt naar school

  ontbijtDe gemeente Zoetermeer gaat extra geld beschikbaar stellen om te zorgen dat alle kinderen kunnen ontbijten voor ze naar school gaan. Er zijn verschillende mogelijkheden, ontbijt op school, ontbijtbonnen of ontbijttassen voor gezinnen in armoede.

 • Voederverbod gaat nu in

  eendjes voerenHet verbod op het voeren van dieren in de stad gaat nu gelden in heel Zoetermeer. Gedurende acht weken lag het besluit ter inzage en konden bewoners hierop reageren, de gemeente ontving 80, meest positieve, reacties.

 • Vocapella, 40 jaar kamerkoor van het CKC

  vocapella fotokopieKamerkoor Vocapella bestaat 40 jaar en viert dit met een groots concert in de Oude Kerk op zaterdagmiddag 4 november. In beeld, tekst en muziek komen 40 jaar voorbij. Hoe zij begonnen als enthousiast koortje en zijn uitgegroeid naar het huidige a capella kamerkoor Vocapella van het CKC.

 • Van wie zijn de nog niet opgehaalde prijzen?

  vogeltjesrace copyOp 30 september zijn er meer dan 800 lootjes verkocht voor de Vogeltjesrace. Met deze loten waren er 78 prijzen te winnen. Vlak na de Vogeltjesrace werden de winnende nummers bekend gemaakt en konden de winnaars hun prijzen ophalen. Nog niet iedereen heeft dat gedaan, zo blijkt nu.

-advertenties-

-goede doel-