vogeltjesrace3 copyOp zaterdag 30 september vindt de tweede editie van de Vogeltjesrace Zoetermeer plaats. De organisatie is er helemaal klaar voor om rond 15.30 uur de tot nu toe 600 verkochte vogeltjes te water te laten in de Buurtvaart achter het CKC.

Wethouders Iedema en Velzen zullen aanwezig zijn bij de start van de race. Honderden vogeltjes zullen het tegen elkaar opnemen op de Buurtvaart naast het CKC, waarbij ze naar de finish worden gespoten door de jeugdbrandweer Pijnacker, geholpen door reddingsbrigade Zoetermeer. Scouting Ashanti bouwt diverse hindernissen in het water en de reddingsbrigade zorgt ervoor dat eventueel achtergebleven vogeltjes ook de finish bereiken.

Elk vogeltje is gekoppeld aan een lotnummer en met deze loten zijn er prijzen te winnen die beschikbaar zijn gesteld door de middenstandvogeltjes finish van de Dorpsstraat. Er zijn nog loten te koop via www.vogeltjesrace.nl

De opbrengst van de race gaat volledig naar de actie: 'Een Maaltijd ver weg en een maaltijd dichtbij'.  50 % van de opbrengst gaat naar de lokale Stichting 'Iedereen een maaltijd in Zoetermeer' en de andere 50% gaat naar  'startende food ondernemers in Jinotega'. 

Kinderen kunnen nog een kleurplaat downloaden van de website van de Vogeltjesrace of deze ophalen op de dag zelf. Als ze de kleurplaat ter plekke inleveren ontvangen ze een bon voor een suikerspin. Er is ook een prijs te winnen voor de mooiste kleurplaat.

Kinderactiviteiten en informatiekramen

Voorafgaand aan de race worden er vanaf 14 uur tot 18 uur verschillende activiteiten georganiseerd. Zo zijn er demonstraties van circus Nevermind, waarbij kinderen verschillende kunstjes kunnen uitproberen. Ook is er een vogeltjes waterbaan, diverse scouting- en spelactiviteiten van scouting Ashanti, schminken, een springkussen en een opblaastent van Jinotega. De jeugdbrandweer Pijnacker en de reddingsbrigade Zoetermeer geven demonstraties en er zullen informatie- en verkoopkramen aanwezig zijn.

De band Smaltalk zorgt met hun livemuziek voor een levendige sfeer tijdens het evenement, met sterke zang en dynamische solo's. Naar verwachting zal rond half vijf de prijsuitreiking van de race plaatsvinden. Mocht u hier niet bij aanwezig kunnen zijn, dan kunt u uw prijs afhalen in de Wereldwinkel Zoetermeer. De organisatoren van de Vogeltjesrace Zoetermeer zijn Roundtable 114, Lions De Meerbloem en Wereldwinkel Zoetermeer. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bij Uit tips vindt u alle uitgaanstips voor theater en muziek. Zie ons evenementen overzicht voor alle evenementen in Zoetermeer en bij cursussen hebben we Zoetermeerse cursussen en activiteiten voor u op een rij gezet.

-advertenties-

-goede doel-