Fieke Hordijk bij haar wandobject

Fieke Hordijk bij haar kunstproject


Toppianist Ivo Janssen voert op 24 september 2023 de Canto Ostinato van Simeon Ten Holt uit. Maar bij Franx is dit muziekstuk meer dan alleen muziek. In de expositie ‘Le Plus Grand Silence’ verbeeldt de Zoetermeerse Fieke Hordijk diverse muziekstukken in haar kunst.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         Ivo Janssen is een gerespecteerd pianist. Hij is winnaar van talloze prijzen, waaronder de Edison Klassiek Prijs. Janssen is bekend om zijn virtuositeit en zijn diepgaande interpretatie van klassieke muziek. Canto Ostinato is een van de meest geliefde klassieke muziekstukken van Nederland. Het wordt vaak uitgevoerd in musea en andere kunstruimtes, en is ook populair bij liefhebbers van moderne muziek. Het stuk is een symbool van rust en meditatie, en kan een ontspannende en inspirerende ervaring bieden.


Canto Ostinato als wandobject

Het pronkstuk bij Franx is momenteel Fieke Hordijks Canto Ostinato. Dit is een 20 meter lang wandobject dat is geïnspireerd door het muziekstuk en door iedereen te bezichtigen. Het object is gemaakt van metaal, en is opgebouwd uit een reeks horizontale en verticale metalen delen. Door het muziekstuk jarenlang te beluisteren heeft Fieke Hordijk het wandobject ontwikkeld. De lijnen bewegen en veranderen voortdurend, waardoor een indrukwekkend en hypnotiserend effect ontstaat. In samenwerking met David Bouter en het Digital Art Lab van het CKC is het wandobject nu bij Franx gepresenteerd.


Aanmelden


Het optreden van Ivo Janssen vindt plaats op 24 september 2023 bij kunstgarage Franx in Zoetermeer. Het concert begint om 17.00 uur en duurt tot ongeveer 18.15 uur. Kaarten zijn te koop voor €17,50 per persoon. Voor meer informatie kan je kijken op de website www.kunstgaragefranx.nl/activiteiten-kalender. Voor tickets, mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto: Ron Jenner

Bij Uit tips vindt u alle uitgaanstips voor theater en muziek. Zie ons evenementen overzicht voor alle evenementen in Zoetermeer en bij cursussen hebben we Zoetermeerse cursussen en activiteiten voor u op een rij gezet.

-advertenties-

-goede doel-