20230906 40561Het Glazen Radiohuis in de Dorpsstraat is woensdag 6 september geopend. Met het Glazen Radiohuis wordt er in de regio extra aandacht gevraagd voor laaggeletterdheid. Wethouder Marijke van der Meer opende het Glazen Radiohuis in de eerste uitzending samen met initiatiefnemer Joey Koeijvoets.

Het Glazen Radiohuis is een initiatief van Stichting Cineac Den Haag. In samenwerking met Stichting Lezen en Schrijven vragen zij in Zoetermeer aandacht voor laaggeletterdheid. “In Zoetermeer heeft 1 op de 8 inwoners moeite met basisvaardigheden, zoals lezen, schrijven, rekenen en online je weg kunnen vinden”, vertelt wethouder Marijke van der Meer. Zij is dan ook blij met dit initiatief. “Mensen schamen zich vaak als zij niet goed kunnen lezen. Dat is nergens voor nodig, en mensen die het op latere leeftijd leren – vaak in gezellige groepjes - zijn altijd heel blij dat ze het gedaan hebben. Wij hopen dat veel mensen zich aanmelden bij het Glazen Radiohuis. Wij roepen iedereen die iemand kent die moeite heeft met lezen, rekenen of de digitale wereld op om er met elkaar over te praten. Dat is de eerste stap!”

 20230906 40552  20230906 40565


Het Glazen Radiohuis staat tot en met zaterdag in de Dorpsstraat. Vanaf buiten is te zien en te horen wat er binnen gebeurt. Er wordt muziek gedraaid en er komen tal van gastsprekers. Op vrijdagochtend is bijvoorbeeld burgemeester Bezuijen op bezoek. De uitzendingen zijn ook te volgen via Feel Good TV via kanaal 43 van Ziggo, www.glazenradiohuis.nl  en via de ether op DAB+ kanaal 5C en 11B.

Het radiohuis wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de gemeenten Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp, Voorschoten, Wassenaar en Lansingerland. Deze gemeenten tekenden dit voorjaar een samenwerkingsovereenkomst laaggeletterdheid en gaan daarmee samen de strijd aan tegen deze maatschappelijke uitdaging. Ook Fonds 1818, VSB Fonds en BOBA, dé specialist in autisme-zorg steunen het initiatief.

 

Hulp nodig bij basisvaardigheden?

Inwoners die hulp nodig hebben bij bijvoorbeeld lezen, schrijven, rekenen of computeren kunnen elke vrijdag van 13.00 tot 15.00 uur binnenlopen bij het Digi-TaalHuis Informatiepunt in de bibliotheek van het Stadhuis-Forum. Meer informatie vindt u op www.bibliotheek-zoetermeer.nl/digitaalhuis.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-