Entree in rode lettersWethouder Marc Rosier presenteerde zijn plannen voor 'De Entree' vanaf het dak van het Poortgebouw. Hij sprak over de Afrikaweg die een Stadstraat gaat worden en over de andere plannen. Dit is 'Terug-kijkend' met dit keer een film uit mei 2017.

In mei 2017 kondigde de toenmalig wethouder Stedelijke ontwikkeling, Marc Rosier, een groot project aan. De Entree zal een nieuwe wijk worden in Zoetermeer, direct na de afslag vanaf de A12. De Afrikaweg zal een stadstraat worden, met een wandelgebied langs winkels. Centrum West verplaatst naar een platform bij het NS station Zoetermeer. Dit station zal de naam 'Centraal station Zoetermeer' krijgen.  De Mandelabrug zou behouden blijven. 

Nog voor zijn vertrek uit de politiek, is Marc bij de opening van de Nieuwe Entree. De bouw kan beginnen. Weer konden wij hem interviewen over dit project waarvoor de overheid 11 miljoen subsidie toe had gezegd. Marc zei toen dat hij het voor zich zag om over vijf jaar door de nieuwe wijk te fietsen. De kans is groot dat het dan nog niet klaar is. Door hogere bouwkosten en stikstofregels is er vertraging opgetreden.
De Entree is het grootste binnenstedelijk project van Nederland.

Marc Rosier was wethouder van 2014 tot 2021.


Meer video's: 
Oude films Zoetermeer Actief
Actuele films Zoetermeer Actief film

-advertenties-

-goede doel-