61CFE54B C37F 49CA AF05 BD25C103B746Rondje Gezond is de beweegroute door de wijken Entree, Driemanspolder en Meerzicht. Aanstaande zaterdag 1 juli wordt het rondje officieel geopend door musicalster en Zoetermeerder René van Kooten en wethouder Jan Iedema.

Om 13:00 is de muzikale start met musicalster en Zoetermeerder René van Kooten met dansers. Daarna volgt de officiële opening door wethouder Jan Iedema. Vervolgens kan iedereen de beweegroute lopen door Driemanspolder, Meerzicht en de nieuwe stadswijk Entree. De korte acts van Storytellers die u tot 15.00 uur onderweg tegenkomt maken het extra bijzonder. Het theatergezelschap laat u op een andere manier naar de omgeving kijken. Het ene optreden prikkelt, het andere ontroert. Hoe dan ook, u houdt er nieuwe, ‘zoete’ herinneringen aan over.

Op het stationsplein en langs de route verzorgen Bij Foodie en Golden Tulip de lekkerste versnaperingen. Heeft u het hele Rondje Gezond gelopen en de stempelkaart vol? Dan krijgt u een Entree sportshirt cadeau.

 

Rondje Gezond

rondje gezond

Op de route nodigen beweegtips uit om lekker in beweging te komen, de oefeningen zijn geschikt voor alle leeftijden en sportniveaus. Op de route maak je gebruik van het straatmeubilair in de omgeving én van beweegtoestellen. Even uitrusten tussendoor of een drankje na afloop? Dat kan bij het Golden Tulip Hotel, lunchroom Bij Foodie en buurtcentrum De Spil. Ook kom je Dunea tapkranen onderweg tegen, handig om je flesje te vullen of een slokje water te nemen.

Om het voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken, bestaat de beweegroute uit meerdere onderdelen. De KWIEK-beweegroute heeft eenvoudige oefeningen om je balans, kracht en uithoudingsvermogen te trainen, terwijl de QR-route creatieve en uitdagende oefeningen biedt voor de ultieme street workout.

 

Locatie opening


De opening is zaterdag 1 juli om 13 uur bij station Zoetermeer aan de Boerhaavelaan, ter hoogte van de Nelson Mandelabrug.

Wilt u liever zelf bepalen waar uw Rondje Gezond begint op deze feestelijke middag? Bekijk de route op: www.entreezoetermeer.nl/rondjegezond

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-