juni 23

 • Zin in 't alledaagse: Een stapje terug

  Power up!Onder de titel 'Zin in 't alledaagse geven vijf enthousiaste Zoetermeerse schrijvers hun stadsgenoten 'stof tot nadenken'. In onze column over zingeving vandaag: Een stapje terug.

 • Weekend Foto

  wjun23 p_nicolaas_SlootwegFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Dylan van Wageningen: Sparta-talent én jeugdtrainer

  Dylan van Wageningen coach in dugoutSparta-talent Dylan van Wageningen (20) maakte dit seizoen zijn debuut in de Eredivisie. Hij werkt hard aan zijn voetbalcarrière, maar debuteerde dit seizoen ook als trainer: hij had FC Zoetermeer onder 18-1 onder zijn hoede en werd meteen kampioen in de 6e divisie. Hij blikt terug op het seizoen. 

 • Lekker modderen op IKC Klimboom

  modderdag klimboom4Alle kinderen van het Kinderdagverblijf IKC Klimboom mochten donderdag, op Modderdag, lekker vies worden. De leidsters hadden buiten vele leuke spelletjes neergezet voor de kinderen met veel water, aarde en modder.

 • Geen eendjes (en ratten) meer voeren in Zoetermeer

  eendjes voerenHet wordt in heel Zoetermeer verboden om dieren te voeren op openbaar gebied. Een pindabol voor de vogels in eigen tuin mag nog wel, maar het voeren van eendjes in de sloot niet. Het college heeft besloten tot een verbod op het voeren van dieren om de stijgende overlast van ratten aan te pakken.

 • Spin-off 7 en Estée Moïse bij JJ Music House

  JJ Music houseTijdens JJ’s Sunday Afternoon treden op zondag 2 juli het duo Spin-off 7, bestaande uit zangeres Tamara en gitarist Michel, en de 19-jarige singer-songwriter Estée Moïse op bij JJ Music House. Entree bedraagt 5 euro en de optredens beginnen om 15.00 uur.

 • Gemeente krijgt grotere rol in zorg

  zorg stethoscoopDe gemeente krijgt een grotere rol in de inrichting van de zorg. Na het debat in de Tweede Kamer over de zorg, waarbij ook de gemeente Zoetermeer hun zienswijze liet horen, is besloten dat de gemeenten een grotere rol krijgen in het regionaal overleg over de zorg.

 • Enorme stijging aantal WOZ-bezwaren

  wozHet aantal WOZ-bezwaren dat de gemeente heeft binnen gekregen is dit jaar enorm gestegen. Vorig jaar kwamen er nog ruim 2.000 bezwaren binnen, dit jaar heeft de gemeente 8.500 WOZ-bezwaren gekregen. De gemeente gaat een extern bureau inschakelen om de stapel bezwaren weg te werken.

 • Aandacht voor straatintimidatie in Zoetermeer

  AbriEen ongepaste grap of een seksueel getinte opmerking maken, iemand achterna lopen of nafluiten. Dat vinden we ook in Zoetermeer niet oké. Deze vormen van (straat)intimidatie zorgen voor een onveilig gevoel en daarom sluit de gemeente Zoetermeer zich aan bij de landelijke campagne ‘Ben je oké?’ 

 • De 100e Lief en Leedstraat is gestart

  20230629 39881Lucinda en Marjolein hebben het goed verdeeld, allebei doen ze 5 etages van hun flat. “Anders wordt het echt teveel”, aldus beide dames. Zij starten vol goede moed met de 100e Lief en Leedstraat in Zoetermeer, straten waar de buren een beetje extra naar elkaar omkijken.

 • Zoetermeeractief: Weekend uittips!

  53673D93 43AD 435D B3F9 FD6C576507C0De temperatuur is gedaald naar een aangenaam niveau, tijd om je weekend agenda te vullen met leuke uitjes. Wij hebben enkele leuke events en activiteiten uitgezocht. Heerlijk eten, muziek, kinderactiviteiten dit weekend brengt het allemaal.

 • Zoetermeer krijgt herdenkingscomité Keti Koti

  keti koti zoetermeer 2022 042Een permanent herdenkingscomité Keti Koti gaat de komende jaren de herdenking organiseren. In het voorjaarsdebat heeft de raad een motie van D66 aangenomen waarin wordt opgeroepen de Keti Koti herdenking jaarlijks op een waardige manier te organiseren.

 • Kleedjesmarkt in de Dorpsstraat

  kleedjesmarkt dorpDe populaire Kleedjesmarkt in de Dorpsstraat komt deze zomer terug voor de Zoetermeerse kinderen. De eerste editie zal zijn op zaterdag 8 juli, tussen 10:00 en 16:00 uur mogen kinderen hun waren uitstallen op kleedjes door de gehele Dorpsstraat.

 • Lunchpauzeconcert in Oude Kerk met Ronald de Jong

  ronald de Jong orgel en portatiefWoensdag 5 juli a.s. zal het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude kerk (Dorpstraat 59) te Zoetermeer worden gegeven door Ronald de Jong (orgel, portatief, piano en klavecimbel). Tijdens dit concert zal hij improviseren in verschillende stijlen op 5 verschillende instrumenten.

 • BioBlitz Nieuwe Driemanspolder

  poster bioblitzOp vrijdag 7 juli zal de 2e editie van de BioBlitz Nieuwe Driemanspolder plaatsvinden. Onder begeleiding van twee ecologen van Habitus worden alle levende soorten binnen specifieke locaties in de polder vastgelegd. Iedereen is welkom jong of oud, want je hebt geen specifieke kennis nodig.

 • Twee nieuwe dangraadhouders bij Kai Sei

  image001 3Voor Budoschool Kai Sei stond afgelopen weekend in het teken van examens. Zaterdag 24 juni vonden de centrale danexamens van district Zuid-Nederland van de Judo Bond Nederland (JBN) plaats. En zondag 25 juni vonden bij Kai Sei de halfjaarlijkse judo en karate examens plaats. Twee spannende dagen dus.

 • René van Kooten opent Rondje Gezond

  61CFE54B C37F 49CA AF05 BD25C103B746Rondje Gezond is de beweegroute door de wijken Entree, Driemanspolder en Meerzicht. Aanstaande zaterdag 1 juli wordt het rondje officieel geopend door musicalster en Zoetermeerder René van Kooten en wethouder Jan Iedema.

 • Binnen 18 maanden van schuld af

  geld euromuntenDe gemeente Zoetermeer verlaagt de drempel voor schuldhulpverlening en versnelt het proces voor inwoners die van hun schulden af willen komen. Per 1 juli wordt de aflosperiode van de nieuwe schuldregelingen gehalveerd van 36 naar 18 maanden.

 • Gratis zwemkaartje voor alle Zoetermeerders

  20230615 39703Alle Zoetermeerders krijgen volgend jaar een gratis zwemkaartje om kennis te maken met het nieuwe zwembad dat dan open gaat. De gemeenteraad nam tijdens het voorjaarsdebat een motie aan om in het zomerseizoen van 2O24 alle inwoners van Zoetermeer een gratis zwembadkaartje aan te bieden.

 • Rosalin Kuiper wint slotetappe in The Ocean Race

  Rosalin GenuaTeam Malizia met de Zoetermeerse Rosalin aan boord heeft de laatste etappe van The Ocean Race gewonnen. De Seaexplorer was de eerste boot die de finishlijn passeerde in het Italiaanse Genua op dinsdag 27 juni om 13:17:51 uur nadat ze de leiding hadden genomen in de allerlaatste nacht van de race.

-advertenties-

-goede doel-