snoekslootBewoners van de Snoeksloot in Seghwaert hebben subsidie aangevraagd voor het opknappen van bloembakken in de straat. De nieuwe plantjes werden vorige week echter vernield door jongeren, die alle planten op de grond gooiden.


Een aantal buren van de Snoeksloot had dit voorjaar het plan opgevat om de betonnen bloembakken in de straat op te knappen. De bakken staan er al jaren, maar worden niet door de gemeente bijgehouden. De gemeente vond het een sympathiek idee en steunde de buurt financieel, met een bijdrage voor de plantjes, maar ook voor de appeltaart en koffie.
Het waren gezellige middagen waar bijna iedereen een steentje kon bijdragen. De ene buur zette de koffie, de ander sjouwde de zware zak tuinaarde. Doordat vele buren meehielpen voelde iedereen zich ook verantwoordelijk en betrokken. De plantjes hebben in de afgelopen periode dan ook van veel verschillende buren regelmatig water gekregen.
Op dinsdag 20 juni lagen ineens alle plantjes uit de bakken. De geschrokken bewoners zagen via de camera van één van de buren dat er twee onbekende jongens met plantjes rondlopen en gooien.
De buurtbewoners van de Snoeksloot, die zo trots waren op de mooie bloemen zijn boos en verdrietig. Naast de vernieling, het gaat tenslotte ook om gemeenschapsgeld, zijn de buren gehecht geraakt aan de vrolijke bakken die er nu treurig bij staan. De buurtbewoners hebben geprobeerd wat er nog over was van de plantjes te redden en hopen dat deze overleven.

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-