zwaardslootseweg baggerdepotZowel in Noordhove als in Buytenwegh/De Leyens, de twee mogelijke locaties voor flexwoningen, is er weerstand tegen de plannen. Het college wil snel flexwoningen in de stad neerzetten voor spoedzoekers, bijvoorbeeld statushouders of studenten.


Uit onderzoek kwamen twee locaties naar voren: het Noordhovetracé en de Zwaardslootseweg. Aan de Ruimtebaan in Noordhove is ruimte vrij gehouden voor een lightrailverbinding richting Leiden. Het is nog niet duidelijk of deze verbinding er echt gaat komen, dus deze grond is volgens het college beschikbaar voor flexwonen. Directe omwonenden zijn geschrokken van de plannen, zij zijn bang dat hun (koop)woningen minder waard worden en vrezen overlast. Voor de komende gemeenteraadsvergadering van 12 juni heeft de VVD, samen met 6 andere Zoetermeerse partijen, een verzoek gedaan om bespreking van het Noordhovetracé op de agenda te zetten.
De partijen willen hiermee de rust laten terugkeren in Noordhove en praten met raad en het college over de politieke (on)wenselijkheid van het realiseren van flexwoningen op of aan het Noordhovetracé. Zij zien meer in het versneld realiseren van flexwoningen op de andere locatie uit het onderzoek, aan de Zwaardslootseweg.

 

Kerngroep Zwaardslootseweg

De bewoners rond de locatie aan de Zwaardslootseweg, het voormalige baggerdepot, voelen zich overvallen door de plannen van het college. Ook zij hebben veel vragen en bezwaren tegen de komst van de flexwoningen. “Het zijn tot 90 woningen op een heel kleine plek. Al die mensen moeten ook ergens parkeren en zullen in de wijk komen. Wij zijn bang voor overlast van zo’n grote groep mensen in een wijk waar toch al veel onrust is!”
De locatie aan de Zwaardslootseweg, het voormalige baggerdepot vlakbij de bushalte, wordt nu door veel mensen gebruikt als carpoolplaats. Mensen spreken daar af om samen met één auto verder te reizen, of pakken de bus. Als hier woningen komen, blijft er geen extra parkeerruimte meer over voor de carpoolers, denken de bewoners. Ook vragen de bewoners zich af hoe tijdelijk de locatie zal zijn. “De gemeente zegt nu dat het voor 15 jaar is, maar als het er eenmaal staat en alle voorzieningen zijn er zoals gas, water en elektriciteit, dan is er toch grote kans dat het weer verlengd wordt?“
De bewoners van de Kerngroep Zwaardslootseweg voelen zich niet betrokken bij de plannen door de gemeente. “De plannen worden nu kant en klaar gepresenteerd, maar niemand heeft bewoners gevraagd wat zij hiervan vinden.” De kerngroep zal maandag 12 juni, als al over het Noordhovetracé wordt gesproken, aanwezig zijn bij de gemeenteraadsvergadering en inspreken in de vergadering.


Kerngroep Zwaardslootseweg startte een online petitie tegen de komst van flexwoningen, waar al 650 mensen hun handtekening hebben gezet: https://petities.nl/petitions/plaats-geen-flexwoningen-aan-de-zwaardslootseweg?locale=nl

Foto: Google maps, locatie Zwaardslootseweg

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-