IMG 3263ARC Rokkeveen, het eerste appartementenproject in ‘mede-opdrachtgeverschap’ van Wonen à la Carte is opgeleverd. Wethouder Weerwag overhandigde maandag 17 april de sleutel aan de eerste bewoners van het nieuwe complex.

Aan de buitenkant oogt het als een speels ontworpen appartementencomplex. Maar de buitenkant doet niet vermoeden dat ARC Rokkeveen op Nederlandse schaal een redelijk uniek project is. Het gebouw in Zoetermeer dat maandag is opgeleverd bestaat namelijk uit 15 appartementen die door de kopers zélf zijn vormgegeven. Vrij gebruikelijk bij de bouw van grondgebonden woningen, echter vrij uniek in appartementen. Aan de Naomigang in Zoetermeer werd het niet alleen een feestelijke maar ook zonnige sleuteloverdracht voor de nieuwe bewoners.

De ontwikkeling in de wijk Rokkeveen maakt deel uit van een groter gebied in Zoetermeer, het Katwijkerlaantracé. De kavel aan de Naomigang sloot goed aan bij de ambities van Wonen à la Carte. De ontwikkelaar staat erom bekend vooral wat kleinschaligere complexe locaties te ontwikkelen. Daarbij hebben kopers altijd de mogelijkheid om met eigen inbreng te komen. ‘Mede-opdrachtgeverschap’ heet het concept, waarbij kopers letterlijk met de architect aan tafel komen te zitten om zowel de binnenkant als de buitenkant van hun woning te bepalen.

 

Primeur: appartementengebouw

Het concept is door Wonen à la Carte al vele malen succesvol beproefd bij grondgebonden woningen. Appartementengebouw ARC Rokkeveen was echter een primeur, als eerste appartementengebouw in mede-opdrachtgeverschap. Het betekende dat de bewoners hun eigen stempel op het appartement konden drukken. Een inspiratie-appartement diende als voorbeeld. Aan de hand daarvan zijn samen met architect Arthur Nuss van Architectenbureau Global Architects verdere aanpassingen gedaan.

Niet alleen kon de indeling binnen worden veranderd, ook voor buiten was eigen inbreng mogelijk: de grootte van de buitenruimte en de indeling van de gevel waren bespreekbaar. Wel is een stramien aangehouden om het beeldkwaliteitsplan in stand te houden.

 

Overhandiging sleutel

In december 2021 is de bouw van start gegaan. Anderhalf jaar later kon wethouder Ronald Weerwag van Zoetermeer trots een officiële sleutel overhandigen aan de bestuursleden van de vereniging van eigenaren van het complex: Koos Richelle (voorzitter), Erik Oolbekkink (secretaris) en John Heil (penningmeester). Aansluitend werd er geproost om dit feestelijke moment te vieren en maakte het gezelschap een ronde door enkele appartementen, één voor één verschillend.

Het complex telt vier woonlagen, met 13 appartementen en 2 penthouses. Door de inzet van een bodemwarmtepomp en triple glas is ARC Rokkeveen een BENG-project: bijna energieneutraal gebouw.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-