20220427 30217Koningsdag is voor velen het allerleukste feestje van Zoetermeer en zal dit jaar weer op volle sterkte zijn. Voor iedereen is er wat leuks: spelletjes voor de allerjongsten, uitdagingen voor kinderen en jongeren, de Vrijmarkt om lekker rond te struinen en heel veel muziek.

 

Terwijl de koning en zijn gevolg zich in Rotterdam zullen vermaken, kan Zoetermeer zich verheugen op een dag vol attracties en plezier. De organisatie van Koningsdag hoefde zich dit jaar niet meer bezig te houden met beperkingen door corona, maar kon ruim van tevoren beginnen met plannen en organiseren. Eric Brunings, bestuurslid Oranjestichting Zoetermeer: “Vorig jaar wisten we eigenlijk maar heel kort van te voren dat het echt kon doorgaan, zelfs in maart was er nog onzekerheid. Dit keer zijn we al in september begonnen met de voorbereidingen om er weer een groots feest van te maken!”

Nieuw dit jaar is dat er veel muziek zal zijn op de Zoetermeerse Koningsdag. Dat begint natuurlijk al vroeg in de ochtend met de aubade en het gezamenlijk zingen van het Wilhelmus. Ook in de loop van de dag zal er muzikaal veel te genieten zijn. Zo zijn er verschillende optredens van het CKC bij Park Palenstein en zal er een jazzband op de fiets door het Stadshart trekken.

Ook nieuw op Koningsdag 2023 zijn de 11 Foodtrucks bij Park Palenstein. Een prima plek om even uit te rusten en een picknick te houden in het park.

 

 20160427 80838 Vrijmarkt

De Vrijmarkt loopt dit jaar door tot in de Dorpsstraat. Mensen die op zoek zijn naar een leuk koopje, kunnen dus hun hart ophalen. Je kan langs de kleedjes van de Vrijmarkt een heel rondje maken van de Markt via het Nicolaasplein naar de Dorpsstraat en weer terug via het Marseillepad. Stop dan ook even bij Kunstgarage Franx om daar de tentoonstellingen te bezoeken.

 

Activiteiten voor kinderen

 20180427 126058Altijd al op een bal willen lopen, in de trapeze willen hangen, of op een touw willen lopen? Op 27 april mag iedereen dit gaan proberen bij Circus Nevermind! Op Koningsdag staan zij in Park Palenstein met een pistezeil volledig bedekt met circusmaterialen. Dit varieert van jongleerballen en diabolo’s tot een echt koord en een luchtwerkinstallatie. Wie gaat het lukken om de overkant van het koord te halen?

De sweeper, die vorig jaar op het Dobbe-eiland een groot succes bleek, keert terug op die zelfde plek. En op dat Dobbe-eiland valt nog veel meer te beleven.

Kortom alles staat in de steigers om van Koningsdag 2023 een groot feest te maken,

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-