ebony ensembleHet Ebony Ensemble zal op 22 en 23 april het programma Aimez-vous Brahms? spelen in de Oude Kerk aan de Dorpsstraat. Dirigent Michel Havenith maakte voor het ensemble een eigen arrangement van een pianowerk van Brahms, het Intermezzo in A, op.118.

 

De titel van dit programma met muziek van Johannes Brahms is een knipoog naar een boek van de Franse schrijfster Françoise Sagan. In het boek ontvangt een vrouw een telegram met deze vraag van een jongere man die verliefd op haar is. De vraag leidt tot een bezoek aan een Brahms-concert in Parijs en is uiteindelijk het begin van een stormachtige relatie.

 

Andere muziekstukken van Brahms

De Serenade No.1 voor orkest is een werk dat Brahms schreef vóór zijn beroemde vier symfonieën, waarin al heel duidelijk zijn meesterschap en eigen stijl tot uiting komt en die gezien zou kunnen worden als een 'vijfde symfonie'. De voorliefde van Brahms voor deze Serenade blijkt uit het feit dat hij diverse versies van het werk heeft gemaakt, waarvan alleen de orkestversie bewaard is gebleven.

De 'Haydn-variaties' van Brahms is een werk dat het Ebony Ensemble enkele jaren geleden uitvoerde in een arrangement van de Brit Iain Farrington.

Voor de gelegenheid is de uitvoering in Zoetermeer niet zoals gebruikelijk in de kleine zaal van het Stadstheater, maar in de Oude Kerk. De werken van Brahms zullen in de ruime akoestiek van de Oude Kerk mooi tot hun recht komen. De kaarten voor het concert zijn wel te bestellen via het Stadstheater.

Foto Ebony Ensemble: Richard Jetten

 Bij Uit tips vindt u alle uitgaanstips voor theater en muziek. Zie ons evenementen overzicht voor alle evenementen in Zoetermeer en bij cursussen hebben we Zoetermeerse cursussen en activiteiten voor u op een rij gezet.

 

 

-advertenties-

-goede doel-