maart 23

 • Weekend Foto

  Rianne_Veeninga_balijbrugFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Duet met orgel en hobo in Oude Kerk

  Thea Riesebos en Maud SauerWoensdag 5 april zal het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude kerk (Dorpstraat 59) te Zoetermeer worden gegeven door Thea Riesebos (orgel) en Maud Sauer (alt hobo). Het concert zal starten om 12.45 uur en ongeveer een half uur duren.

 • Zoetermeerse kinderen leren over geld

  Wethouder Bouke Velzen Week van het geld Regenboogschool Zoetermeer 09 gekniptIn de Week van het Geld (27 t/m 31 maart) is de afdeling Schuldhulpverlening van de gemeente Zoetermeer bij twee basisscholen langs gegaan om, met het thema ‘Bedwing de bling’, met kinderen in gesprek te gaan over geld en hun kennis erover te testen met sport- en spelactiviteiten.

 • Moeder is de Sleutel start in Zoetermeer

  DeMoederIsDeSleutel logowebHet project ‘Moeder is de Sleutel’ is er nu ook in Zoetermeer. Het project wordt al succesvol ingezet in andere steden zoals Amsterdam en richt zich op de rol van de moeder in de aanpak van jongerencriminaliteit.

 • Gat in de Markt wordt opgevuld

  Resultaten stemming Gat in de Markt Het ‘Gat in de Markt’ wordt een plek waar bewoners actief kunnen verblijven, ontmoeten en zich in het groen kunnen begeven. In het definitieve ontwerp is ruimte voor een crossbaantje voor kinderen, een klimwand en natuurspelen.

 • 15 Nieuwe energiecoaches aan de slag in Zoetermeer

  EnergiecoachesZoetermeer is weer 15 nieuwe energiecoaches rijker. Afgelopen dinsdag heeft wethouder Velzen de nieuwe vrijwilligers gefeliciteerd met het behalen van hun diploma. De nieuwe energiecoaches kunnen direct aan de slag om inwoners van Zoetermeer te helpen bij het energiezuiniger maken van hun woning.

 • 60-jarig bruidspaar Menckeberg-Sies

  60 jarig bruidspaar Menckeberg Sies 04Burgemeester Bezuijen heeft woensdag 29 maart een bezoek gebracht aan het 60-jarig bruidspaar Menckeberg-Sies, in de wijk  De Leyens. De burgemeester feliciteerde hen hartelijk met hun huwelijksjubileum en overhandigde namens de gemeente een mooi boeket.

 • Elise Reedijk (17) verlegt grenzen met EK-brons

  bronsElise Reedijk stond in Spanje als eerste Nederlander ooit op het EK Para-karate. Als debutant pakte ze brons op het onderdeel Kata. Ze beleeft een topjaar, nadat ze op het Sportgala was gekroond tot eerste G-sporter van het jaar. Het is duidelijk: Elise verlegt grenzen, en ze is nog niet klaar.

 • Open vaarverbinding te duur voor Zoetermeer

  noordAaHet college heeft, naar aanleiding van een motie uit de raad, onderzocht of het mogelijk zou zijn een open vaarverbinding te realiseren tussen Zoetermeer en de omliggende wateren. Dit blijkt wel mogelijk, maar is te duur. Al in 2013 zijn er onderzoeken gedaan naar de vaarverbindingen.

 • Bouw Brandweerkazerne on hold

   sh Brandweer De ontwikkelingen rond de nieuwe brandweerkazerne aan het Abdissenbos liggen voorlopig stil. Na jarenlange planning, overleg, ontwerpen en samenspraak met omwonenden blijkt nu dat het plan 3,5 miljoen meer gaat kosten dan het oorspronkelijke budget.

 • 60-jarig bruidspaar Shaikh Mohamedbux-Sahebzad

  bruidspaar Shaikh Mohamedbux Sahebzad 05Burgemeester Bezuijen heeft woensdag 29 maart een bezoek gebracht aan het 60-jarig bruidspaar Shaikh Mohamedbux-Sahebzad, zij wonen in de wijk Meerzicht. Het bruidspaar kreeg de hartelijke felicitaties van de burgemeester, die namens de gemeente een mooi boeket overhandigde.

 • Skateplek voor basisschoolkinderen in Heempark

   skater De droom van leerlingen van basisschool Het Noorderlicht komt steeds dichterbij. Het college van B&W heeft ingestemd met de komst van een plek om te skaten in het Heempark in Oosterheem. Vorig jaar startte de 11-jarige Jelte daarvoor een handtekeningenactie, die ruim 600 keer werd ondertekend.

 • Toekomst van Zoetermeer bij het Stadsfestival

  luchtfoto zoetermeerIn het weekend van 16 en 17 september 2023 organiseert de gemeente samen met partners in de stad het Stadsfestival Zoetermeer 2040. Een evenement om alle inwoners van Zoetermeer te betrekken bij de toekomst van de stad.

 • Aantal misdrijven licht gestegen

  persgesprek veiligheidNa een aantal jaar daling van het aantal misdrijven in Zoetermeer tijdens corona, zijn afgelopen jaar de misdrijfcijfers weer licht gestegen. In 2022 werden in totaal 5.820 misdrijven gepleegd in Zoetermeer, een stijging van 8% met 2021.

 • Paas etalage speurtocht in Rokkeveen

  Pasen rokkeveenIn winkelcentrum Rokkeveen kun je de komende periode meedoen met een leuke paas speurtocht. In de etalages van de winkels zijn eieren en verschillende paasopdrachten verstopt. Wie alle opdrachten gedaan heeft, krijgt een leuke verrassing in het winkelcentrum. 

 • Aimez-vous Brahms? in Oude Kerk

  ebony ensembleHet Ebony Ensemble zal op 22 en 23 april het programma Aimez-vous Brahms? spelen in de Oude Kerk aan de Dorpsstraat. Dirigent Michel Havenith maakte voor het ensemble een eigen arrangement van een pianowerk van Brahms, het Intermezzo in A, op.118.

 • Kunst in Zoetermeer: Wall of Sound

  20230316 37348Zoetermeer heeft meer dan 150 kunstwerken in de openbare ruimte. Je loopt er vast wel eens onbewust langs, zonder je te realiseren wat het is. In onze  serie ‘Kunst in Zoetermeer’ brengen we bekende en onbekende kunstwerken in beeld. Deze week het kunstwerk Wall of Sound.

 • Zoetermeerse apotheekassistentes slikken het niet langer

  Beeld bij persbericht wij slikken het niet langerZoetermeerse apotheekassistentes hebben vaak te maken met boosheid en agressie van patiënten. Meer dan 90% van de apotheekassistenten worden hier regelmatig tot heel vaak mee geconfronteerd. Ook klachten van patiënten komen steeds vaker voor aan de balie van de apotheek.

 • Rosalin Kuiper loopt hersenschudding op aan boord

  m158599 Rosie MaliziaDe Zoetermeerse zeilster Rosalin Kuiper heeft tijdens de The Ocean Race in de buurt van Kaap Hoorn een hersenschudding opgelopen. Rosalin viel uit haar bed toen de boot tijdens haar slaap door een hoge golf op het water klapte.

 • Geslaagd Groot Zoetermeers Dictee

  Zoetermeers dictee op Alfrink College fotoZaterdag 25 maart was het Alfrink College in Zoetermeer het toneel van de derde editie van het Groot Zoetermeers Dictee, georganiseerd door Lionsclub De Meerbloem en Soetermare Lionsclubs, die weer kunnen terugkijken op een meer dan geslaagd dictee.

-advertenties-

-goede doel-