Ronald de jongOrganist Ronald de Jong geeft zaterdag 18 maart speciaal (Koffie)concert op het Lohman-orgel van de Oude Kerk: Koffie met Bach. Op orgel en ook klavecimbel speelt De Jong diverse werken van componist Johan Sebastian Bach.

Ronald de Jong is sinds 1991 als vaste organist verbonden aan de Oude Kerk. Zijn opleiding heeft hij genoten aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en het Instituut voor Kerkmuziek te Utrecht. Hij was als docent verbonden aan het CKC te Zoetermeer. Hij is actief als organist, dirigent, componist en beeldend kunstenaar.


Op het programma staan werken van J.S Bach t.w Passacaglia, Triosonate no 5, Preludium en fuga in b.kl terts en aan aantal koraalvoorspelen.
De kerkzaal is open vanaf 10:30 uur, het Koffieconcert zal beginnen om 11.00 uur. Het publiek krijgt een gratis kopje koffie of thee aangeboden. Voorafgaand aan het concert wordt een korte toelichting op het programma gegeven.


Toegangsprijzen
t/m 17 jaar: gratis
18 t/m 64 jaar: € 10
65 jaar en ouder: € 7
korting voor SOKZ donateurs, kaartverkoop (contant) bij de entree

 

Lunchpauzeconcert in Oude Kerk 

Woensdag 15 maart zal het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude kerk (Dorpstraat 59) te Zoetermeer worden gegeven door Antonia Dunjko (sopraan) & Aliya Iskhakova (vleugel)

Antonia Dunjko komt uit Kroatië, en is actief als sopraan en stemactrice. Zij studeerde aan de Muziek Academie van Zagreb en woont nu in Nederland. Zij zong in verschillende opera's (van Mozart, Händel, Stravinsky, Haydn en Verdi) en behaalde diverse prijzen in internationale competities. Antonia neemt regelmatig deel aan festivals in Hongarije, Nederland, Duitsland, Kroatië en Italië.

Aliya Iskhakova is een pianiste uit Rusland met een Tataarse achtergrond. Ook zij woont al enige jaren in Nederland. Ze startte op zevenjarige leeftijd met pianolessen, en doorliep het Kazan Staatsconservatorium, waar zij in 2015 cum laude afstudeerde. Aliya won prijzen op piano competities in Estland en Frankrijk. In Nederland behaalde zij twee masters aan de conservatoria van Rotterdam en Amsterdam. Zij geeft concerten in Nederland, België en Frankrijk en neemt deel aan internationale muziekfestivals.
 Antonia en Aliya vormen samen het Aida Duo.

De wekelijkse lunchpauzeconcerten in de Oude Kerk zijn gratis toegankelijk en vinden plaats op woensdagmiddag tussen 12.45 en 13.15 uur

Bij Uit tips vindt u alle uitgaanstips voor theater en muziek. Zie ons evenementen overzicht voor alle evenementen in Zoetermeer en bij cursussen hebben we Zoetermeerse cursussen en activiteiten voor u op een rij gezet.

-advertenties-

-goede doel-