20230223 Zwerfafvalpakkers 650pxBewoners uit Palenstein en Dorp werden onlangs verrast door wethouder Weerwag met een beeldje en bloemen. Naast dat de bewoners individueel zwerfafval opruimen in de wijk, lopen ze één woensdagavond in de maand samen door Palenstein en Dorp.

Op deze manier wisselen zij ervaringen uit en zorgen ze voor een schone wijk. Omdat dit zeer gewaardeerd wordt door de gemeente, ontvingen deze 'zwerfafvalpakkers' een beeldje en een bos bloemen van de wethouder. Na de koffie met een gebakje met het logo Schoon is gewoon erop, gingen de bewoners samen met de wethouder op pad. Deze bewoners zijn de ogen en oren van de wijk en tijdens het rondje door de wijk gaven de bewoners de wethouder nog tips hoe bepaalde situaties rondom bijvoorbeeld de milieu-eilanden en ondergrondse containers kunnen verbeteren. De wethouder heeft toegezegd om dit door te geven aan de betreffende afdeling.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-