camera op lantaarnpaalIn twee wijken van Zoetermeer, Palenstein en Meerzicht, wordt het tijdelijke cameratoezicht verlengd, en wel tot 1 september 2023. Het cameratoezicht in het Van Tuyllpark loopt juist af, er zijn hier geen incidenten meer geweest.

Het cameratoezicht bij het Rakkersveld in Palenstein wordt verlengd. Ondanks inzet van de veiligheidspartners blijft het onrustig op deze locatie, die dag en nacht een grote aantrekkingskracht op jongeren heeft. Vooral in de zomermaanden is vaak een toename van de overlast, maar door het cameratoezicht kan de locatie goed worden gemonitord en kan, indien nodig, tijdig worden ingegrepen.

Ook in Meerzicht wordt het cameratoezicht verlengd op het Abdissenbos en aan het Savelsbos/Schansbos. Op het basketbalveld aan het Abdissenbos heeft in juni 2021 een ernstig steekincident plaatsgevonden, ook zijn er diverse meldingen geweest van overlast op deze locatie, veroorzaakt door jongeren. Het cameratoezicht aan het Savelsbos/Schansbos is naar aanleiding van het schietincident op 15 mei 2022 ingesteld. Op de pleinen rondom de scholen verblijven veel jeugdigen die overlast veroorzaken. Het cameratoezicht heeft een preventief effect waardoor het nu iets rustiger is op de locatie.

 

Ook in de wijk Buytenwegh is sprake van cameratoezicht, dit geldt nog tot 1 juli 2023. Het gaat om de omgeving van de Muzieklaan (Gershwinrode en Obrechtrode), waar in mei vorig jaar een schietincident plaats vond.

-advertenties-

-goede doel-