IMG 1792

Directeur Jerremey Schutte met twee kinderen van school bij de kerstpakketten


In de laatste week voor de kerstvakantie krijgen alle gezinnen van KC De Entree een kerstpakket. Dit kerstpakket wordt aangeboden door de school samen met het Jeugdeducatiefonds, omdat De Entree vindt dat iedereen een kerstontbijt verdient.


Naast een lekker ontbijt zitten er in het kerstpakket ook alle benodigdheden om koekjes te bakken, zodat de ouders in de vakantie samen met hun kind(eren) kerstkoekjes kunnen bakken. Hiermee hoopt de school alle gezinnen een fijne kerst te bezorgen en kansenongelijkheid tegen te gaan.

 

Gelijke kansen voor ieder kind

kerstpakket inhoudKC De Entree helpt alle ouders en leerlingen bij het maken van gezonde keuzes om iedereen gelijke kansen te bieden. Dit heeft ook een positieve invloed op de schoolprestaties van de kinderen.
Zo biedt de school al jaren 3 dagen per week alle leerlingen gratis EU-schoolfruit aan. Daarnaast is afgelopen november KC De Entree i.s.m. het Jeugdeducatiefonds gestart met de boterhammenbar. Elke ochtend staat de deur open voor alle leerlingen om te komen ontbijten en kunnen ze meteen een gezonde lunch maken voor op school. Ook biedt KC De Entree al jaren verschillende naschoolse activiteiten aan. Zo kan elk kind in aanraking komen met activiteiten op het gebied van kunst en cultuur, sport en spel, natuur en milieu, techniek, wetenschap en creativiteit, wat anders niet voor iedereen mogelijk is. Daarnaast is er ook na schooltijd voor alle leerlingen die dit willen een huiswerkklas.
Omdat er veel gezinnen zijn die het in deze tijd extra moeilijk hebben, heeft de school ook besloten om de jaarlijkse bijdrage voor de tussenschoolse opvang dit jaar kwijt te schelden. Ouders die wel in staat waren deze kosten te betalen werden gevraagd dit over te maken naar de ouderraad.

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-