December 22

 • Overzicht Foto van de Week 2022

  waug22 p nicolaas Noordhovense plasHet hele jaar door publiceren wij elke week bijzondere foto's van lezers en Zoetermeer Actief fotografen in de rubriek Foto van de week. Aan het eind van het jaar blikken we terug op deze serie met heel verrassende en mooie foto's. Vandaag het tweede half jaar van 2022.

 • Lever uw kerstboom in en win

  20180106 121529Op zaterdag 7 januari kan uw kerstboom zomaar een mooie prijs opleveren. Het enige wat u hoeft te doen is uw kerstboom tussen 13.00 en 16.00 uur in te leveren bij een van de verzamelpunten in de stad.

 • Denksport met Bram. Kerstdrive bij SLB

  bridgeBram Doeves belicht voor u elke week een mooie bridge- of dampartij. Interessante stellingen, een leuke puzzel om over na te denken of een verslag van een goed gespeelde wedstrijd. Deze week: Kerstdrive bij SLB

 • Jubileumconcert Zoetermeers Mannenkoor

  Zoetermeers Mannenkoor in de NicolaaskerkIn een propvolle Nicolaas kerk hield het Zoetermeers Mannenkoor vorige week zijn altijd sfeervolle kerstconcert. Bovendien vierde het Mannenkoor, opgericht in 1981, met dit concert zijn veertigjarig jubileum. Het jubileumconcert in het Stadstheater vorig jaar kon toen niet doorgaan vanwege Corona.

 • Weekend Foto

  veeninga_regenboogsingelFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Speelmeer on tour in de kerstvakantie

  folder kerstvakantie 2022Ook in de kerstvakantie is er voor de kinderen weer van alles te beleven met Speelmeer. Speelmeer gaat on tour en bezoekt verschillende leuke plekken waar kinderen lekker kunnen spelen. Deze week gaat Speelmeer on tour naar Gymworld en Jump One.

 • Het Weer in Zoetermeer

  zomerwinterWordt het lekker weer vandaag of gaat het toch regenen? Zoetermeer beschikt over twee weerstations die worden bijgehouden door enthousiaste vrijwilligers. Het station Zoeterweer staat in de wijk Meerzicht en Weerzoetermeer doet zijn metingen vanuit de wijk Seghwaert. Kijk snel wat voor weer het gaat worden vandaag op: www.zoetermeeractief.nl//het-weer-in-zoetermeer

 • MEGA Sport en spel instuif Oosterheem

  20181212 2849 copyDe MEGA Sport en spel instuif staat op woensdag 4 januari in Oosterheem helemaal in het teken van een groot nieuwjaarsfeest. Er is gezellige sfeerverlichting, een stormbaan en heel veel sport.

 • Impuls Jongerencultuur

  hip hopCultuur voor jongeren krijgt een impuls van een kleine 3 ton, waarmee projecten worden ondersteund die speciaal zijn gericht op deelname aan cultuur van jongeren tussen 14 en 27 jaar. Acht instellingen kunnen volgend jaar zo een speciaal jongerenproject uitvoeren.

 • Vuurwerkshows afgelast vanwege harde wind

  2023Vanwege de verwachte harde wind zijn de kindervuurwerkshow en nieuwjaarsvuurwerkshow die morgenavond gepland stonden om 19.00 en om 0.00 uur afgelast. Het KNMI voorspelt een windkracht boven 5 bft tijdens de oudejaarsavond en -nacht.

 • Geen busvervoer jongerenfeest Zoetermeer

  busstationZoetermeer Vooruit betreurt het besluit van het College van B&W om, in tegenstelling tot eerdere jaar, dit jaar geen busvervoer van en naar het jongerenfeest in het Silverdome te faciliteren. Het feest vindt plaats tijdens de jaarwisseling en trekt naar verwachting 2.500 bezoekers.

 • Brugdeel succesvol vervangen

  PHOTO 2022 12 30 10 05 14Het brugdeel van de Nelson Mandelabrug boven de A12 is donderdag 29 december succesvol vervangen door een noodbrug. “Een belangrijke stap om de brug veilig te maken” stelt wethouder Marijke van der Meer, “Maar we zijn er nog niet. De komende weken moet er nog hard gewerkt worden voor de brug weer open kan.”

 • Nieuw voetbalbeleidsplan SVO Buytenpark

  foto SVO BuytenparkDe Zoetermeerse voetbalclub SVO Buytenpark heeft een nieuw voetbalbeleidsplan, met bovenal veel aandacht voor de groeiende jeugdafdeling. Ook is de vereniging in overleg met de gemeente over de aanleg van kunstgras voor het hoofdveld.

 • Kerstdiner inZet Buytenwegh

  Kerstdiner voor 45 mensen bij inZet BuytenweghBij inZet Buytenwegh kunnen inwoners elke woensdagavond terecht voor een gezellige en verantwoorde maaltijd, bereid door vrijwilligers van Stichting Piëzo. Rond de kerstdagen zetten zij een feestelijk Kerstdiner op tafel, waarbij maar liefst 45 mensen aanwezig waren.

 • Veilig vuurwerk afsteken

  Vuurwerk afstekenVuurwerk is feestelijk en mooi om naar te kijken, maar tijdens elke jaarwisseling raken veel volwassenen en kinderen gewond door vuurwerk. En daarbij loopt niet alleen degene die vuurwerk afsteekt een risico, maar zeker ook de toeschouwers.

 • Restauratie kubussen Muzieklaan

  Kubus Buytenwegh 450pxDe genummerde kubussen van omgevingskunstenaar Johan Goedhart in Buytenwegh worden gerestaureerd. De kubussen staan sinds 1979 aan de Muzieklaan en zijn begin 2022 opnieuw beschilderd. Toen bleek echter dat het gebruikte lettertype door de jaren heen flink is veranderd.

 • Noodbrug geplaatst over A12

  plaatsing noodbrugNa het weghalen van een deel van de Mandelabrug is rond 17 uur ook de noodbrug geplaatst. De hele dag is er met een grote ploeg technici en constructeurs gewerkt aan het herstel van de brug.

 • Honderdste gezin ontvangt de VoorleesExpress

  100e Gezin ontvangt VoorleesExpress fotograaf Jeroen StahleckerJaarlijks lezen vrijwilligers van de VoorleesExpress bij honderd Zoetermeerse gezinnen voor. De VoorleesExpress, die in Zoetermeer uitgevoerd wordt door Piëzo, zorgt ervoor dat kinderen die moeite hebben met taal extra aandacht krijgen.

 • Werk in uitvoering (update 2)

  Mandelabrug 1Vanochtend zijn de werkzaamheden voor de verplaatsing van de brugdelen van de Nelson Mandelabrug van start gegaan. Gedurende de komende uren zal het betreffende deel omhoog worden geduwd, waarna het gedeelte van de brug boven de A12 zal worden weggereden.

 • Lunchpauzeconcert in Oude Kerk

  Carla BosWoensdag 4 januari a.s. zal het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude kerk (Dorpstraat 59) te Zoetermeer worden gegeven door Carla Bos (harp) Op het programma staan werken van Kristine Warmhold - “Zwischen den Zeiten” en Musik für die Rauhnächte. Mooie muziek aan het begin van het nieuwe jaar.

-advertenties-

-goede doel-