Renovatie Entree Fonteinbos copyVestia is in september 2019 in Meerzicht gestart met groot onderhoud en het verbeteren van de kwaliteit en de energieprestatie van de flat Fonteinbos (244 woningen). De renovatie heeft ruim twee jaar geduurd. De flat heeft nu een mooie nieuwe buitenkant. Nu nog de entrees en het binnenterrein.

De bewoners hebben de gemeente gevraagd om de entrees bij de flat en het binnenterrein aan te passen. In eerste instantie gingen de gesprekken vooral over kleine verbeteringen, maar al snel ging het over verschillende soorten planten en bomen en aanpassingen om de entrees toegankelijker te maken. Na diverse gesprekken met de bewonerscommissie ontstond er een plan en werd het tijd om te starten met de opknapbeurt. Eerst zal de aannemer Hoek elf bomen kappen, waarna er weer nieuwe bomen en vaste kleurige planten gepland worden.

De bestaande groenstroken bleken een schuilplaats te zijn voor ratten en de bewoners wilden ook graag nieuwe fietsenstallingen. Nu staan fietsen bij beide ingangen vaak geparkeerd tegen de stenen muurtjes, wat geen fraai gezicht is. Na het kappen van de bomen worden ook de stenen muurtjes bij beide ingangen verwijderd. Achter de groenstroken worden fietsbeugels geplaatst zodat de ingangen vrij blijven van fietsen. In de groenstrook op het middenterrein plant de gemeente verschillende nieuwe bomen. De stoep bij de ingangen wordt opnieuw betegeld.

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-