capture fractureEr zijn in Nederland zo’n 120.000 botbreuken per jaar bij mensen van 50 jaar en ouder. In het LangeLand Ziekenhuis wordt extra aandacht besteed aan preventie van fracturen bij deze groep mensen. Hiervoor hebben zij de Bronzen ster Capture the Fracture gekregen.

Omdat de Fractuurpreventie Polikliniek van het LangeLand Ziekenhuis voldoet aan de richtlijnen van de International Osteoporosis Foundation (IOF), kregen zij vorige maand de bronzen ster van Capture the Fracture uitgereikt.

Mensen boven de 50 jaar met een botbreuk die niet wordt veroorzaakt door een groot trauma of ongeluk hebben een sterk verhoogd risico op osteoporose (botontkalking) en op méér breuken bij een val. Bij de fractuurpreventie poli van het LangeLand wordt verder onderzoek gedaan naar het risico op osteoporose en vallen.

Het doel is om in 2025 minder botbreuken wereldwijd te hebben en meer Fractuurpreventie Poliklinieken om het doel te kunnen realiseren.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-