Oktober 22

 • Het lokale ironiekje: Een thriller, figuurlijk natuurlijk

  CKC Gruwelijk Grimeren Thrillerfestival 30 oktober 2022 8 van 16Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Een thriller, figuurlijk natuurlijk.

 • Halloween in Winkelcentrum Buytenwegh

  20221029 35011Een heks, tovenaar, skelet-cowboy en andere griezelige figuren vierden samen met de kinderen zaterdag 29 oktober Halloween in Winkelcentrum Buytenwegh. De karakters waren meesterlijk geschminkt en compleet in kostuum, maar nooit echt heel eng, zodat alle kinderen met hen op de foto durfden.

 • Gruwelijk, maar lekker, griezelen

  halloween trick or treat 2022 zoetermeer 012Halloween werd dit weekend volop gevierd in Zoetermeer, niet voor niets wordt onze stad 'Thriller City' genoemd. In het Stadshart begon Halloween al op de vrijdagmiddag, met de Trick or treat voor de jeugd. Echt spannend werd het pas in de avond met de Halloween Walk.

 • Speelboerderij Buitenbeest pakt uit met Griezelfeest

  Halloween Buitenbeest kinderfeest 29 oktober 2022 4 van 11Afgelopen vrijdag- en zaterdagavond was het griezelen in Speelboerderij Buitenbeest in Meerzicht. Zo’n 150 verklede kinderen konden hier zonder hun ouders Halloween vieren. De avond werd geopend met een spannende griezelact, waarna kinderen naar verschillende activiteiten konden gaan.

 • Denksport met Bram: Topintegraal bij SLB

  bridgeBram Doeves belicht voor u elke week een mooie bridge- of dampartij. Interessante stellingen, een leuke puzzel om over na te denken of een verslag van een goed gespeelde wedstrijd. Deze week: Topintegraal bij SLB

 • Leger des Heils biedt warme kamers deze winter

  Leger des Heils BuurthuiskamersHet Leger des Heils verruimt deze winter de openingstijden van ruim honderd buurthuiskamers. Iedereen die in de knel komt door de stijgende inflatie en/of zich zorgen maakt over een te hoge energierekening is welkom. Zo wil de organisatie een deken van warme kamers over Nederland verspreiden.

 • Zin in 't alledaagse: Wilhelminapark toont haar kleuren

  TreurwilgOnder de titel 'Zin in 't alledaagse geven vijf enthousiaste Zoetermeerse schrijvers hun stadsgenoten 'stof tot nadenken'. In onze column over zingeving vandaag: Wilhelminapark toont haar kleuren.

 • Weekend Foto

  wokt22 p_nicolaas_Rogerslijn_NoordhoveFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Suzanne Verboon Klimaatburgemeester van Zoetermeer

  klimaatburgemeester Suzanne VerboonSuzanne Verboon (50) mag zich de Klimaatburgemeester van gemeente Zoetermeer noemen. Dat maakt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat vandaag bekend als startsein van de Nationale Klimaatweek. De Klimaatburgemeester speelt een belangrijke rol speelt tijdens de Nationale Klimaatweek.

 • Traineeprogramma voor jongeren bij gemeente

  sh Stadhuis Forum werkplek 1De gemeente Zoetermeer gaat een traineeprogramma maken, waarin jongeren in een startersfunctie worden opgeleid tot een generalist of specialist in een vakgebied. De jongeren kunnen direct aan de slag en leren ondertussen de fijne kneepjes van het vak.

 • Bronzen ster Capture the Fracture voor LangeLand

  capture fractureEr zijn in Nederland zo’n 120.000 botbreuken per jaar bij mensen van 50 jaar en ouder. In het LangeLand Ziekenhuis wordt extra aandacht besteed aan preventie van fracturen bij deze groep mensen. Hiervoor hebben zij de Bronzen ster Capture the Fracture gekregen.

 • Koffieochtend voor kankerpatiënten

  Eetcafé GondelkadeOnder (ex-)kankerpatiënten is er veel behoefte aan contact met lotgenoten. Gewoon een kopje koffie en vrijuit kunnen praten over dat wat jou bezig houdt. Omdat hiervoor in Zoetermeer nog geen gelegenheid was, heeft een groepje patiënten het initiatief genomen voor een koffieochtend.

 • Verzoek tot referendum voor Museum De Voorde

  museum de voordeMuseum De Voorde vraagt Zoetermeerders om het definitief verzoek tot een referendum tegen de sluiting van het museum te ondertekenen. De benodigde 350 stemmen voor een inleidend verzoek werden al binnen een dag opgehaald, voor het definitieve verzoek heeft het museum 5000 stemmen nodig.

 • Zoetermeer wordt Vriend Tegen Zinloos Geweld

  tegen zinloos geweld lieveheersbeestjeDe gemeente Zoetermeer wordt vriend van de Landelijke Stichting Tegen Zinloos Geweld. Deze Stichting heeft als doelstelling een meer respectvolle samenleving, waar iedereen zich bewust is van de oorzaken en gevolgen van pesten en geweld. De gemeente gaat nu een vriendschap aan voor 2 jaar met de stichting.

 • Handen uit de Mouwen op de Nationale Natuurwerkdag

  Foto 1 natuurwerkdagZaterdag 5 november is het weer Nationale Natuurwerkdag. Ook bij de Hof van Seghwaert is er van alles te doen. Er zijn diverse werkzaamheden in de perenboomgaard te doen en vele handen maken licht werk. Daarbij is het ook nog eens gezellig om anderen te ontmoeten en samen aan de slag te gaan.

 • ONC Parkdreef wint Stadhuis van Democratie

  Het debatteam van ONC ParkdreefOpnieuw heeft Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef bewezen over groot debattalent te beschikken. Het debatteam van de school heeft op woensdag 19 oktober Stadhuis van Democratie gewonnen. De debaters versloegen hiermee de teams van het Picasso Lyceum.

 • FC Zoetermeer start eigen Voetbal Academy

  Voetbal Academy1FC Zoetermeer biedt de afgelopen jaren al extra trainingsmogelijkheden voor de spelers en speelsters buiten de reguliere trainingen om met de voetbalschool op de club. Vanaf januari 2023 gaan de club een stap verder, de FC Zoetermeer Voetbal Academy zal dan van start gaan i.s.m. Robbert Versteegh.

 • Onthulling Global Goals muurschildering

  1077E6A3 CEF3 415C 92EE 40CC915EB94BDit najaar waren de kinderen van NOOZ (Nieuwkomersvoorziening Opvang & Onderwijs Zoetermeer) en de kinderen van de schakelklassen van De Regenboog aan de beurt om mee te doen met het Global Goals project voor de basisschool.

 • Wormencompostbak en Cosmetica van Bijenwas

  Foto 2 wormencomposthoopAltijd al een wormencompostbak willen maken of cosmetica van bijenwas? Of meer willen weten over de huidige stand van het klimaat? Dat kan van 31 oktober tot 6 november tijdens de Nationale Klimaatweek. Hof van Seghwaert organiseert die week 3 extra activiteiten rond duurzaamheid en klimaat.

 • Alles over Sintintocht Zoetermeer

  BTS EK 8 KopieSinterklaas zal zaterdag 19 november het Stadshart én de Dorpsstraat bezoeken bij de grote Zoetermeerse intocht van Sint Nicolaas. Het is de hele dag feest, van de ontvangst op het Cadenzaplein tot aan de opening van het Sinterklaashuis in de Dorpsstraat.

-advertenties-

-goede doel-