In drie wijken van Zoetermeer, Buytenwegh, Meerzicht en Driemanspolder, geldt vanaf vrijdag 27 mei een samenscholingsverbod. Ook wordt er in Meerzicht en Buytenwegh extra cameratoezicht ingesteld. De maatregelen gelden tot met 30 november 2022.

Na de heftige incidenten in Buytenwegh met onder andere een schietpartij op 15 mei, heeft burgemeester Bezuijen besloten tot extra maatregelen om de rust in het gebied te laten terugkeren. Het samenscholingsverbod betekent dat men niet met andere personen samen mag komen in dit gebied in de openbare ruimte. Hierbij wordt door de politie en handhavers wel gekeken naar de context van de situatie, spelende kinderen hoeven geen problemen te verwachten. Maar als er sprake is van overlast, dan kan de politie snel ingrijpen en optreden.

 samenscholingsverbod Buytenwegh Rodebuurt  Samenscholingsverbod Buytenwegh Hovebuurt
Rodebuurt Hovebuurt

Buytenwegh

Er komt cameratoezicht op de Gershwinrode en de Obrechtrode ter hoogte van de Muzieklaan. De camera's staan niet gericht op gevels en tuinen van de woonhuizen. Alleen de politie kan de beelden van de camera's uitlezen.

Het samenscholingsverbod geldt voor 2 gebieden in Buytenwegh, in de hoves en in de rodes. Het eerste gebied, de hoves, loopt van de Herman Gorterhove, Pierre Kemphove, Marie Koenenhove tot aan de Zwaardslootseweg.
Het gebied in de rodes wordt begrensd door: de Muzieklaan, C├ęsar Franckrode, het water langs de Meerpolder en de Zwaardslootseweg.

 

Samenscholingsverbod Driemanspolder

Driemanspolder

Het samenscholingsverbod geldt voor het gebied tussen de Van Leeuwenhoeklaan, Clauslaan, Van Stolberglaan en de Boerhaavelaan.

 

samenscholingsverbod Meerzicht Bossenbuurt

Meerzicht

Cameratoezicht is ingesteld op de schoolpleinen aan het Schansbos en het Savelsbos.
Het samenscholingsverbod geldt in de Bossenbuurt in het gebied tussen de Meerzichtlaan, Afrikaweg en Voorweg.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-