Wie denkt dat een toneelstuk van Shakespeare, oud, stoffig en gedateerd is heeft het helemaal bij het verkeerde eind. De stukken zijn niet alleen tijdloos, maar ook doorspekt met verrassende figuren, komische situaties, teksten in rijmvorm en doldwaze scenes.

Daarom presenteert Scylla Theaterproducties op zaterdag 7 en zondag 8 mei 2022 ‘Een Midzomernachtsdroom’ van William Shakespeare bij CKC & partners. Een heerlijke voorstelling die u nog lang bij zal blijven.

Het is feest: Theseus, de hertog van Athene, en de amazonekoningin Hippolyta gaan trouwen. Speciaal voor de bruiloft werkt een groep onhandige werklieden aan een dramatisch toneelstuk. Terwijl deze spelers worstelen met hun lastige teksten, vluchten de jonge Hermia, Lysander, Demetrius en Helena het bos in op zoek naar liefde. Echter wordt dit ze moeilijk gemaakt wanneer ze belanden in een echtelijke ruzie tussen de elfenkoning Oberon en zijn koningin Titania.

Bovendien bemoeit Oberons dienaar, de kobold Puck, zich met iedereen en zet hij de liefdesrelaties van geliefden en werklieden op zijn kop. Wie vindt uiteindelijk zijn liefde en wie komt er bedrogen uit aan het einde van deze midzomernachtsdroom?

Marit Nikerk en Johannes Eichwald, verantwoordelijk voor de regie en choreografie zijn erg enthousiast. “We hebben een hele leuke cast, echt een gezonde mix qua leeftijd en ervaring”, vertelt Eichwald. “We hebben als Scylla Theaterproducties een hele nieuwe, eigentijdse draai aan het stuk gegeven.”

En het gezelschap kennende pakt dat altijd goed uit. “Iedereen is bereid om een stapje extra te zetten voor zijn of haar rol”, vult Nikerk aan. “Ook is er veel ruimte voor eigen inbreng zodat iedereen de rol helemaal eigen kan maken.”

Midzomernachtsdroom posterKirsten Hayes speelt in het stuk de rol van Hermia, dochter van Egeus. Haar vriendin Marloes speelt de rol van Helena. “We hebben al eens eerder samen gespeeld. Heel leuk om ook in dit stuk elkaars tegenspeelster te zijn”, vertellen ze. Dat beiden inmiddels helemaal ‘in’ het stuk zitten mag duidelijk zijn. “Laatst appte Marloes in de groepsapp de legendarische woorden: ‘heb jij de muziek van de wurgchoreo ergens?’, vertelt Kirsten. “En ja, dat is precies zoals het klinkt.”

Met bekenden spelen kan ook op andere vlakken ‘bijzonder’ zijn. “Terwijl ik mijn zoenscène met Lysander oefende zat mijn vriend Mees, die de rol van Demetrius speelt, gewoon aan de kant”, vertelt Kirsten. “Maar even later zijn de rollen omgedraaid als hetzelfde gebeurt tussen hem en Helena. We noemen het onderling dan ook gekscherend verantwoord vreemdgaan.”

Want al is het stuk geschikt voor iedereen, bepaalde scenes laten weinig aan de fantasie over, en zijn dus minder geschikt voor hele jonge kinderen. Maar voor wie geproefd heeft van de ware liefde is het stuk een feest der herkenning en een regelrechte aanrader.

De kaartverkoop is inmiddels gestart. Dus wil je ook genieten van dit bijzondere toneelstuk reserveer dan snel je tickets op www.scyllaproducties.nl

Bij Uit tips vindt u alle uitgaanstips voor theater en muziek. Zie ons evenementen overzicht voor alle evenementen in Zoetermeer en bij cursussen hebben we Zoetermeerse cursussen en activiteiten voor u op een rij gezet.

-advertenties-

-goede doel-