April 22

 • Lions duwen bewoners van de Morgenster

  foto 4 duwersZaterdag 15 april, tijdens de landelijke Lions Doen actie, hebben leden van de Zoetermeerse Lionsclubs: Zoetermeer, De Meerbloem en Soetermare, samen de handen uit de mouwen gestoken om de bewoners van de Morgenster een leuke rolstoel wandeltocht te bezorgen.

 • Uit een Zoetermeerse pen – De engel

  Rob Jansen In onze stad gonst het van de creativiteit die aan het papier worden toevertrouwd. Poëzie komt van het Griekse woord ‘poiesis’ en betekent scheppen of vormen. In deze editie komt het gedicht uit de Zoetermeerse pen van Rob Jansen.

 • Zin in 't alledaagse: Spiralen van hoop

  DSC08469a wOnder de titel 'Zin in 't alledaagse geven vijf enthousiaste Zoetermeerse schrijvers hun stadsgenoten 'stof tot nadenken'. In onze column over zingeving vandaag: Spiralen van hoop.

 • Weekend Foto

  wapr22 r_veeninga_hoekstraparkFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Gebouw van de maand: Van Boisotring

  OLYMPUS DIGITAL CAMERAZoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat ArchitectuurPunt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Deze maand de woningen met meerdere terrassen en uitgekiende lichtinval aan de Van Boisotring in Palenstein.

 • Schaak. Mat! KNSB-Competitie 9e ronde

  schaakIn deze serie belichten we spannende momenten uit de schaakgeschiedenis. Leuk om na te spelen, maar altijd interessant om van te leren! Deze rubriek in samenwerking met Bram Doeves is voor alle denksportliefhebbers uit Zoetermeer. Deze week: KNSB-Competitie 9e ronde

 • Nierstichting Restaurant Driedaagse in Zoetermeer

  Nierstichting Restaurant DriedaagseTijdens de Nierstichting Restaurant Driedaagse (NRD) van 9 tot en met 15 mei 2022 serveren restaurants door heel Nederland minimaal 3 dagen een lunch en/of diner met aandacht voor verse ingrediënten, pure smaakmakers en minder zout.

 • Na 45 jaar stopt vishandel Knoester in Meerzicht

  knoesterNa 45 jaar, 1 maand en 1 dag zijn Sjaak en zijn vrouw Marion Knoester op 23 april gestopt met hun geliefde en succesvolle viswinkel in Meerzicht. Hun levenswerk wordt voortgezet door de eigenaar van Mini supermarkt Alsabiel die zich op 1 april 2020 vestigde in winkelcentrum Meerzicht.

 • Dammen met Bram: Topdammers met fotografisch geheugen?

  dammenBram Doeves belicht voor u elke week een mooie bridge- of dampartij. Interessante stellingen, een leuke puzzel om over na te denken of een verslag van een goed gespeelde wedstrijd. Deze week:  Topdammers met een fotografisch geheugen?

 • JJ’s Funk & Soul Superjam van start

  Sunday afternoon jam JJ.1Na een lange onderbreking is het Zoetermeerse podium bij JJ Music House weer het decor van de JJ’s Funk & Soul Superjam. Een maal in de maand op de zondagmiddag zijn muzikanten en muziekliefhebbers weer welkom om lekker improviserend of met heerlijke covers aan de slag te gaan.

 • Hof van Seghwaert organiseert zero waste tour

  unnamedWil je weten hoe je boodschappen doet met minder plastic? Op zaterdag 4 juni organiseert de Hof van Seghwaert met het Green Impact Network een Zero Waste Tour in Zoetermeer. Doe mee en ontdek wat er in Zoetermeer mogelijk is. 

 • Molen De Hoop doet weer mee aan Nationale Molendag

  Molen ontbijtDit jaar bestaat het Gilde van Vrijwillige Molenaars 50 jaar en daarom is 2022 het Jaar van de Molenaar. Honderden molens in Nederland zijn op zaterdag 14 mei open voor bezoek. De Nationale Molendag is een mooie gelegenheid om te ontdekken wat molens doen.

 • Midzomernachtsdroom staat in het teken van liefde

                  Wie denkt dat een toneelstuk van Shakespeare, oud, stoffig en gedateerd is heeft het helemaal bij het verkeerde eind. De stukken zijn niet alleen tijdloos, maar ook doorspekt met verrassende figuren, komische situaties, teksten in rijmvorm en doldwaze scenes.

 • Zoetermeers Mannenkoor zingt voor Oekraïne

  EVRF ZMK 19S 2Het Zoetermeers Mannenkoor zingt op zaterdag 7 mei speciaal voor Oekraïne. Het benefietconcert zal worden gehouden in de Oosterkerk aan het Oosterheemplein 320, in de wijk Oosterheem en zal ruim een uur duren. De toegang is gratis, maar na het concert wordt een inzameling gehouden voor Oekraïne.

 • Doneeractie Oekraïne

  Bevrijdingsfestival QR codeIn de aanloop naar en tijdens het Bevrijdingsfestival Zoetermeer, wil festivalorganisator Netwerk Zoetermeer aandacht besteden aan de situatie in Oekraïne. In Nederland hebben we het geluk om al 77 jaar in vrijheid te leven. Helaas geldt dit op dit moment niet voor Oekraïne.

 • Speciaal lunchpauzeconcert voor dodenherdenking

  Ronald de Jong OrgelconcertWoensdag 4 mei zal het wekelijkse lunchpauzeconcerten in de Oude kerk (Dorpsstraat 59) worden gegeven door Ronald de Jong op het klassieke Lohmanorgel in de kerk. Omdat dit concert op 4 mei valt en het dodenherdenking is, wordt de muziek aangepast aan het moment.

 • Bevrijdingsvaarten met Rondvaart Zoetermeer

  IMG_9415_Meervaarder_2_002Nadat het 2 jaar door corona niet mogelijk was, organiseert Stichting Rondvaart Zoetermeer in samenwerking met Netwerk Zoetermeer op dinsdag 3 mei 2022 weer een tweetal Bevrijdingsvaarten die in het teken staan van de bevrijding van ons land.

 • Juf Nienke trouwt en rijdt langs school

  trouwfeest op de basisschoolJuf Nienke van basisschool De Oostwijzer kwam met haar bruidegom Maarten naar school om haar huwelijk samen met 'haar kinderen' te vieren. De leerlingen van Juf Nienke hadden als cadeau een huwelijksplant vol zelfgemaakte kunstwerkjes.

 • Dodenherdenking 4 mei in Zoetermeer

  4 mei herdenking oud kerk2Woensdag 4 mei vindt in Nederland de Nationale Herdenking plaats. Ook de gemeente Zoetermeer herdenkt op 4 mei en nodigt haar inwoners uit voor het bijwonen van de herdenking bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark.

 • Brons op Kata toernooi België

  IMG 2680Afgelopen zaterdag reisden er vanuit Zoetermeer 5 karateka’s en hun coach af naar Kapellen in België voor een lange toernooidag. Voor 3 van deze karateka’s van Dojo Hokori Meiyo was dit hun eerste katatoernooi.

-advertenties-

-goede doel-