i w9fb9RL X5Met het doorknippen van het lint opende Suzanne Pasman haar nieuwe kapsalon Le Village aan de Leidsewallen. Samen met familie, klanten en genodigden die werden ontvangen door Duo Plumeau werd onder het genot van een hapje en drankje de zaak bewonderd. Vanaf dinsdag 22 maart start Suzanne met knippen.

Suzanne is al ruim 22 jaar kapster en heeft in meerdere kapsalons binnen en buiten Zoetermeer gewerkt. De wens om ooit een eigen zaak te openen is er altijd geweest. Nu haar kinderen oud genoeg zijn om thuis mee te helpen, coronamaatregels versoepeld zijn en het pand aan de Leidsewallen in de wijk Dorp te huur was, besloot ze de sprong te wagen en haar droom waar te maken.

‘Le Village’ ode aan het Dorp

De naam van de kapsalon ‘Le Village’ dat in het Frans ‘het dorp’ betekent, is een verwijzing naar de wijk. Suzanne: ”Een naam zoeken was nog best een uitdaging. Veel kapsalons hebben wel iets met haar, hair of knippen in de naam zitten. Ik wilde mij graag onderscheiden en zeker ook geen verwarring veroorzaken bij klanten. ‘Le Village’ past bij de uitstraling en de locatie.”

Het resultaat is prachtig

De zaak heeft door de grote ramen veel daglicht en het interieur springt daardoor in het oog.Veel natuurlijke houttinten aangevuld met
zwart en gouden accenten, naar idee van haar oudste dochter Demi die mee heeft geholpen in het ontwerpen van het interieur. Bij Suzanne draait het allemaal om de klant, dit zie je aan de grote open ruimte en de plaatsing van de stoelen.Ze start in eerste instantie alleen, maar er is ruimte om later uit te breiden. ”Mijn gezin, familie en veel vrienden hebben meegeholpen met de verbouwing en de opbouw van de zaak. Ik voel mij ontzettend gesteund en het eindresultaat is prachtig”, vertelt de trotse eigenaresse.

IMG 9298

Een betere versie van jezelf

Suzanne wil vooral een kapsalon neerzetten waar tijd voor de klant hoog in het vaandel staat. “Een bezoek aan de kapper moet een geniet moment zijn of je nu voor alleen een knipafspraak of een uitgebreide knip en verf afspraak komt. Onder het genot van een kopje koffie en met goede adviezen en tijd voor een gesprek wil ik ervoor zorgen dat iedereen de zaak verlaat als een betere versie van zichzelf.” En dat geldt niet alleen  voor de dames, Suzanne knipt ook heren en kinderen.

Al twintig jaar klant

Schermafbeelding 2022 03 21 om 12.34.27Dat Suzanne kan rekenen op veel klanten blijkt wel uit het aantal mensen dat naar de opening was gekomen en haar agenda die al volloopt met afspraken. Twee van de eerste klanten dinsdag zijn de vriendinnen Annemieke Zuiderwijk en Anneke Pronk die beide al jaren klant zijn bij Suzanne. ”Ik en mijn man komen al 20 jaar bij Suzanne, elke keer als ze in een andere salon ging werken verhuisden we als klant gewoon mee. Mijn man zit al 3 maanden met smart te wachten op de opening en een afspraak bij Le Village en staan voor dinsdagochtend als eerste in de agenda.” Annemieke die buiten Zoetermeer woont, rijdt met alle plezier de extra kilometers voor een afspraak bij Suzanne. “Suus weet gewoon wat ze doet, geeft goede adviezen en luistert vooral naar je wensen. Je hoeft niets meer te zeggen, alleen te genieten”, vertellen de vriendinnen. Suzanne focust zich op trends, volgt cursussen en werkt met een aantal vaste  gerenommeerde product merken. De producten die ze gebruikt zijn ook te koop voor thuis gebruik.

Le Village is gevestigd aan de Leidschewallen 33-D, is geopend op dinsdag tot vrijdag van 09:00 tot 17:30 en op zaterdag van 8:30 tot 15:00. Er wordt gewerkt op afspraak, maar je kunt ook gewoon binnen lopen. Voor kinderen zijn er drie leeftijdscategorieën. Voor informatie of een afspraak kun je terecht op https://levillage-zoetermeer.nl.

Foto's; Gerard Warmerdam & Monica Lausberg

-advertenties-

-goede doel-