Maart 22

 • Uit een Zoetermeerse pen – Een Plek

  Zanyar AzizIn onze stad gonst het van de creativiteit die aan het papier worden toevertrouwd. Poëzie komt van het Griekse woord ‘poiesis’ en betekent scheppen of vormen. In deze editie komt het gedicht uit de Zoetermeerse pen van Zanyar Aziz.

 • Uit een Zoetermeerse pen – Geven en nemen

  Zanyar AzizIn onze stad gonst het van de creativiteit die aan het papier worden toevertrouwd. Poëzie komt van het Griekse woord ‘poiesis’ en betekent scheppen of vormen. In deze editie komt het gedicht uit de Zoetermeerse pen van Zanyar Aziz.

 • Verscherpt toezicht op ondermijnende criminaliteit

  Ondermij ning 3De aanpak van ondermijnende criminaliteit in de stad is één van de speerpunten in de veiligheidsaanpak van de gemeente Zoetermeer. Het gaat om vormen van fraude, witwassen van geld en handel in drugs. De resultaten die de gemeente en de politie in 2021 hebben bereikt zijn weergegeven in een infographic.

 • Disco en country bij JJ Music House

  Leaving for NashvilleDit weekend staan er weer leuke optredens gepland bij JJ Music House in het Van Tuyllpark. Op zaterdag 2 april zijn er dampende discostampers en vette soulkrakers, op zondag pure country muziek.

 • Stomerij Gigant verhuist op 1 april

  WhatsApp Image 2022 03 30 at 22.11.19Stomerij Gigant in winkelcentrum Meerzicht gaat vrijdag 1 april verhuizen binnen het winkelcentrum en dat is geen grapje. Al sinds vele jaren zit de stomerij al in winkelcentrum Meerzicht, eerst als stomerij Palthe, maar in 2001 heeft de familie Hussain Stomerij Palthe overgenomen.

 • Oekraïense kinderen in de klas

  lesgevenInmiddels zijn 124 vluchtelingen uit Oekraïne gehuisvest in Zoetermeer. Zij komen in eerste instantie in hotels, maar kunnen daarna naar locaties voor de langere termijn. Zo komt er bij het Kompas (Piet Heinplein) een langdurige opvang en wordt gezorgd dat de kinderen onderwijs kunnen krijgen.

 • Rotonde in Oosterheem blijft verrassen

  Schermafbeelding 2022 03 30 om 11.44.18Een twee meter hoge paashaas, vrolijke gestipte eieren en voorjaarsbloemen verklappen het nieuwe thema van de adoptie rotonde aan de Hugo de Grootlaan in Oosterheem. De rotonde wordt onderhouden door Pascal Evers en leerlingen van speciaal voortgezet onderwijs de Keerkring die stage lopen.

 • Volop proefdraaien bij Café Max

  20220325 29737Eigenlijk zou Café Max in de Bibliotheek al in 2021 open gaan. Corona gooide echter roet in het eten. Inmiddels is manager Waldie Sariman volop aan het proefdraaien. Het café zal voor een deel met vrijwilligers gaan werken en de thuisbasis worden van Eén tegen eenzaamheid Zoetermeer.

 • Flinke wisseling van de wacht in raad

  20220330 29821Van de 39 raadsleden in de Zoetermeerse gemeenteraad, werden woensdagavond 30 maart 17 nieuwe gezichten geïnstalleerd. Vooral de zittende collegepartijen hebben hierbij fors ingeleverd en een groot deel van de stemmen ging dit jaar naar lokale partijen.

 • Eindelijk kan het weer: muzikaal op reis

                  Na twee jaar geen grote optredens, snakken de 30 leden van harmonieorkest Zoetermeer naar weer een concert geven. Zozeer dat dit jubilerende orkest besloten heeft om het jaarlijkse concert te verplaatsen van november naar april.

 • Vijverburgh in actie voor vluchtelingen

  leerlingenraad 1 copyOp het schoolplein van basisschool IKC de Vijverburgh, aan de Dr J.W. Paltelaan wordt aanstaande vrijdag 1 april (geen grap!) een speciale actie voor Oekraïense vluchtelingen in Zoetermeer georganiseerd. Iedereen is vanaf 13.30 uur welkom.

 • Koppositie en play-offs voor De Boer Taverzo

  Taverzo 1Met de onverwacht grote overwinning op concurrent Van Wijnen Smash’70 heeft het eerste team van De Boer Taverzo zich verzekerd van de koppositie en de play-offs die later dit jaar in mei worden gespeeld. Het team verloor eerder dit seizoen, in de eerste 4 wedstrijden, slechts 3 van de 28 partijen.

 • Stichting Rijkt organiseert festival voor vluchtelingen

  Festival vluchtelingenStichting Rijkt organiseert samen met Iloz, stichting Present, Yoe en het COA in mei het Eid-El- Fitr Festival voor alle vluchtelingen in Zoetermeer. Het festival, dat plaatsvindt aan het eind van de heilige maand van de Ramadan, staat in het teken van vreugde en verbroedering.

 • The Passion gefilmd op Oranjerie

  20220329 29766“Okee jongens, als jullie allemaal even achter Jezus gaan staan daar… en jullie zijn een beetje bang, kijk maar daar komen agenten aan!”, juf Saskia van basisschool De Oranjerie geeft de kinderen aanwijzingen en wijst op een groepje leerlingen met politiepetten wat verderop. “En… Actie!”

 • High Impact Crimes gedaald

  20201002burg zmUit de misdrijfcijfers over 2021 blijkt dat de High Impact Crimes, zoals woninginbraak, geweld en straatroof gedaald zijn. Voor het tweede jaar op rij daalt het totaal aantal misdrijven, het totaal aantal in 2020 kwam op 5.628, afgelopen jaar was dit 5.326, een daling van 5%.

 • Straat in beeld: Dillenburgstraat

  dillenburgstraatDe betekenis van de Zoetermeerse straatnamen zijn vaak zeer uiteenlopend. In 'Straat in beeld' gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Dillenburgstraat in Dorp.

   

 • Hofstede Meerzigt haalt Kerst in

  hofstede kerstTijdens de kerstdagen 2021 zat Nederland in lockdown, vanwege de omikronvariant van het coronavirus. Ook Hofstede Meerzigt moest alle gasten voor de kerst afzeggen, maar haalde dit kerstdiner afgelopen weekend in, met een heerlijk kerstmenu, kerstbomen en sneeuw.

 • Wijkcentrum De Vlieger weer vol activiteiten

  20220303 29445Wijkcentrum De Vlieger in Rokkeveen start weer volop met activiteiten, nadat het 4 maart weer heropend werd. Na een gedwongen sluiting vorig jaar zomer richtte initiatiefnemer Don Braad stichting Wijkcentrum De Vlieger op en maakte met vele partners afspraken om het centrum te heropenen.

 • Optocht met straattheater voor duurzaamheid

  duursamen 2DuurSamen organiseert op zaterdag 9 april een optocht door de stad. Deelnemers van deze optocht zijn organisaties en mensen die een rol spelen in de verduurzaming van Zoetermeer. In de tocht lopen diverse straattheater acts mee, die je op een leuke manier kennis laten maken met de organisaties.

 • Koninklijke onderscheiding voor drie raadsleden

  KO voor Klaasjan de JongBurgemeester Michel Bezuijen heeft maandag 28 maart 2022 een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Klaasjan de Jong, Jan Willem Schotel en Robbert Moree. Dit gebeurde tijdens de laatste vergadering van de huidige gemeenteraad, woensdag is de installatie van de nieuwe raad.

-advertenties-

-goede doel-