Terugblik NL Doet in Wijktuin Noordhove fotograaf Jeroen StahleckerTijdens de NLdoet dagen, jaarlijks de grootste vrijwilligersactie van Nederland  georganiseerd door het Oranjefonds waren er veel vrijwilligers op de been. In Zoetermeer gingen vrijwilligers aan de slag bij verenigingen, clubs en tuinen. Inzet en Piëzo vrijwilligers gingen op drie locaties aan de slag.

Ruim 20 vrijwilligers gingen op vrijdag aan de slag op wijktuin Noordhove, waaronder wethouder Margreet van Driel. Zij had een enthousiast openingswoord en gaf het startsein voor de vele klussen die gedaan konden worden. Met stevig doorwerken en een positieve instelling werd er vlot veel werk verzet. Het hekwerk en de plantenbakken werden strak in de beits gezet, de schooltuintjes werden klaar gemaakt voor het nieuwe seizoen en sfeervolle hagen van wilgentenen werden aangebracht. De vijver werd uitgebaggerd zodat de vissen en kikkers weer ruimte hebben. Om 15.00 uur kwamen de kinderen van basisschool De Baanbreker ook nog een handje helpen. Met echte grote werkhandschoenen een kruiwagen mogen rijden vonden veel kinderen ook erg stoer. Toen de kinderen een vogelhuisje gingen timmeren en plantjes in een versierd potje mochten poten, sloten de vrijwilligers deze succesvolle dag af met een hapje en een drankje. 


NL Doet inZet Buytenwegh 2 fotograaf Philip BontebalIn de wijk Buytenwegh werd  er door vele buurtbewoners en vrijwilligers hard gewerkt aan de tuinen rondom de locatie van inZet Buytenwegh. Het groen rondom het gebouw is opgeknapt en aan de achterkant is een geheel nieuwe moestuin aangelegd. Deze moestuin zal verder door vrijwilligers en buurtbewoners onderhouden worden en met de oogst zullen vele gezonde en smakelijke maaltijden bereid worden. Na het harde werken was er tijd voor muziek en een hapje en een drankje.


NL Doet inZet Centrum 2 fotograaf Stichting PiëzoOok bij inZet Centrum was het druk met NL Doet.  Vrijwilligers maakten een pannenkoekenlunch voor bewoners uit de wijk. Daarna werden in de overdekte tuin, het Atrium, letterlijk de bloemetjes buiten gezet. Een geslaagde dag voor iedereen dankzij de inzet van vele vrijwilligers. Iedereen is klaar voor het voorjaar.

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-