camera op lantaarnpaalHet cameratoezicht in Meerzicht wordt verlengd en ook in de wijken Palenstein, Seghwaert en Oosterheem worden bepaalde plaatsen met camera’s in de gaten gehouden. Burgemeester Bezuijen neemt de maatregelen om de veiligheid in deze wijken te verbeteren.


Verlengen cameratoezicht Abdissenbos / Meerzicht

Op zaterdag 5 juni 2021 heeft op het basketbalveld aan het Abdissenbos een ernstig steekincident plaatsgevonden. Ook zijn er diverse meldingen geweest van overlast op deze locatie, veroorzaakt door jongeren. Per 2 juli 2021 is tijdelijk cameratoezicht ingesteld. Uit de evaluatie onder de veiligheidspartners blijkt dat er geen incidenten meer hebben plaatsgevonden, maar de locatie heeft nog steeds een negatieve aantrekkingskracht op bepaalde jeugd. Om overlast te voorkomen wordt het cameratoezicht verlengd tot 1 september 2022.

 

Instellen cameratoezicht Irisvaart/Egelskopvaart/Holpijpvaart / Seghwaert

Op 8 januari 2022 heeft een ernstig incident plaatsgevonden op de parkeerplaats aan de Irisvaart/Holpijpvaart waarbij een auto is uitgebrand als gevolg van brandstichting/ontploffing. De politie heeft de zaak in onderzoek. Dit incident heeft onrust veroorzaakt onder de bewoners. Daarnaast is er sprake van overlast op de parkeerplaats. De locatie van de parkeerplaats naast de school is een plek waar jongeren of jong volwassenen overlast veroorzaken. Op deze locatie stelt burgemeester Bezuijen cameratoezicht in voor een periode van drie maanden, van 1 maart 2022 tot 1 juni 2022.

 

Instellen cameratoezicht Rakkersveld / Palenstein

Het Rakkersveld in Palenstein was in het recente verleden een structurele overlastlocatie. Door de grootschalige herinrichting van het gebied en door de inzet van de politie, handhaving en Buurtwerk is de overlast afgenomen. Helaas is de laatste tijd weer een toename waargenomen van overlastgevende jeugd met een climax tijdens de jaarwisseling 2021/2022. Er is schade aan speeltoestellen op het schoolplein veroorzaakt en de politiecamera die in verband met de jaarwisseling was opgehangen, is opgeblazen. Daarom besluit Bezuijen om voor een periode van 3 maanden, van 1 maart 2022 tot 1 juni 2022 cameratoezicht rondom het basketbalveld aan het Rakkersveld in te stellen.


Bestuurlijke maatregelen Portugaalstraat e.o. / Oosterheem

In de wijk Oosterheem zijn sinds oktober 2020 in de Poortugaalstraat en omgeving een drietal maatregelen van kracht: een samenscholingsverbod, een lachgas- en alcoholverbod en cameratoezicht.
Uit een evaluatie blijkt dat er de afgelopen periode geen incidenten zijn geweest, maar Bezuijen wil niet alle maatregelen tegelijkertijd beëindigen. Het verbod op lachgas is inmiddels opgenomen in de Apv en er is onvoldoende grond om het alcoholverbod te verlengen. Ook het samenscholingsverbod zal worden opgeheven. Het cameratoezicht heeft een preventieve werking en wordt verlengd tot 1 september 2022.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-