politie_auto_sirene_1.jpgEen jongeman op een brommer reed zonder helm op de Zwaardslootseweg in de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 januari. Bij het krijgen van een stopteken draaide de jongen het gas open en ging er vandoor. Ook na te zijn klemgereden gaf hij zich niet gewonnen.

Het begon bij de Zwaardslootseweg waar de jongeman zonder helm op zijn brommer reed met twee vrienden al fietsend naast hem. De agenten gaven de brommerrijder een stopteken. De jongeman ging op het gas en was duidelijk van plan om aan de politie te ontkomen. Met zwaailicht en sirene gingen de agenten in de achtervolging. De agente vonden zijn rijgedrag erg gevaarlijk en wilden anderen niet in gevaar brengen. Zij besloten de jongen klem te rijden en dat lukte. 

Ook nu was de vluchter niet van plan op te geven. Hij stapte van zijn brommer af en begon te rennen. De agenten waren echter sneller en konden hem aanhouden. Hierbij bleek dat hij onder invloed was van coca├»ne, THC en er werd ook GHB bij hem aangetroffen. 

Op het bureau werd verder onderzocht hoe erg hij onder invloed was van deze verdovende middelen. Ook heeft de brommerrijder bekeuringen voor het niet dragen van een helm, negeren van een stopteken en het niet gebruiken van een richtingaanwijzer, zo laat de politie weten. Waarom hier geen bekeuring voor te hard en gevaarlijk rijden werd gegeven, is onduidelijk.

 

-advertenties-

-goede doel-