Delftsewallen overzicht hrDe plannen voor het nieuwbouwproject aan de Delftsewallen zijn na samenspraak met de buurtbewoners aangepast. Op het terrein van de voormalige gasfabriek en de beddenzaak staat al enige tijd de bouw van een aantal woningen gepland. Begin december is het nieuwe ontwerp aan omwonenden gepresenteerd.

In het nieuwe ontwerp is een prominente plek voorzien voor het gesloopte voormalige gasfitterhuisje. Ter herinnering aan dit monument zal er een replica herbouwd worden. Deze woning krijgt een speciale bestemming en zal gebruikt gaan worden als zorgwoning. Men denkt hierbij aan een particulier initiatief zoals een Thomashuis.

 

 Delftsewallen gasfittershuis hr
 replica van het voormalige gasfitterhuisje

 

 In het eerste ontwerp was sprake van een appartementencomplex op de plek van de voormalige beddenzaak met daarnaast een 2-onder-1-kap gebouw. Dit ontwerp is aangepast naar 7 stadswoningen met een bouwstijl die past bij het gemeentelijk beschermd dorpsgezicht. Daarnaast staan drie 2-onder-1-kap woningen gepland.

 

 Delftsewallen vooraanzicht hr
 7 stadshuizen aan de Delftsewallen

 

Een bijkomende ontwikkeling is het aanpassen van een nu doodlopende steeg tussen Dorpsstraat 33 en 35; deze steeg wordt doorgetrokken en vormt zo een nieuwe wandelroute met doorsteek naar de Dorpsstraat.

De verwachte verkoopprijzen zullen liggen tussen 675.000,- en 850.000,- Euro. De start van de verkoop is verwacht in juni 2022 en de bouw in oktober 2022.

 

In ons Overzicht Nieuwbouw vind je informatie over alle nieuwbouwprojecten in Zoetermeer.

 

Foto’s: WDevelop
Tekst: Mariëlle Mets

-advertenties-

-goede doel-