In de Oude Kerk aan de Dorpsstraat worden voor Sinterklaas twee speciale concerten gehouden. Allereerst zal Ronald de Jong op woensdag 1 december een ludiek Sinterklaasconcert verzorgen met improvisaties over de bekende Sinterklaasliedjes. Enkele dagen later volgt dan nog een carillonconcert.

 

Lunchpauzeconcert voor Sinterklaas

Het gratis lunchpauzeconcert op woensdag 1 december begint om 12.45 uur. Het concert, dat verzorgd wordt door de vaste organist van de Oude Kerk, Ronald de Jong, zal jong en oud verrassen met vrolijke improvisaties over bekende Sinterklaasliedjes. Ronald de Jong is sinds 1991 verbonden aan de Oude Kerk. Zijn opleiding heeft hij genoten aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.
Voor uw bezoek is een Coronatoegangsbewijs plus geldig identiteitsbewijs verplicht, reserveren is niet nodig.

 

gijsbert buitenCarillonconcert Sinterklaas

Zaterdag 4 december zal de vaste beiaardier van de kerk, Gijsbert Kok, een speciaal Sinterklaas Carillonconcert geven. Het concert begint om 12.00 uur en tot 13:00 uur kan in de Dorpsstraat of in het nabijgelegen Wilhelminapark geluisterd worden naar het concert met alle bekende Sinterklaasliedjes, van stoomboot tot paard en van koek en gard tot de wind waait door de bomen.

Gijsbert Kok studeerde orgel, kerkmuziek, improvisatie en muziektheorie aan de conservatoria van Den Haag, Tilburg en Rotterdam en beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort.
Hij is stadsbeiaardier van Den Haag en Scheveningen en vaste bespeler van de carillons van Voorschoten en Zoetermeer.

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

 

-advertenties-

-goede doel-