Schermafbeelding 2021 11 18 om 12.57.55Afgelopen woensdagmiddag was het een drukte van jewelste bij het Sinterklaashuis in de Dorpsstraat. De hele middag stond er een rij van kinderen die graag de op de foto wilden met de Sint en de amigo. Om het Sinterklaashuis volgend jaar weer te organiseren is er een doneeractie opgezet.

De organisatie van de Sinterklaas intocht, de meet & greet en het Sinterklaashuis draait al jaren op vrijwilligers. Met de steun van veel ondernemers, vrijwilligers regelt All-in-one evenementen de jaarlijkse viering De gemeente en de ondernemers uit de Dorpsstraat stellen een budget beschikbaar om alles mogelijk te maken. De samenwerking met de Dorpsstraat is ontzettend goed, ondernemers denken mee en stellen spullen ter beschikking. Het budget om alles te blijven organiseren is echter niet toereikend. “Wij hopen met de vrijwillige doneeractie genoeg in te zamelen om volgend jaar alles weer neer te zetten”, laat Jeroen Pronk, die de belangrijkste rol op die dag vervult, weten.

Het Sinterklaashuis en het Pietenhuis dat dit jaar voor het eerst geopend was, is een initiatief van de organisatie zelf. Het Pietenhuis is dit jaar beschikbaar gesteld door de gemeente omdat het pand leegstond, de aankleding is door de vrijwilligers en ondernemers gedaan, die het feest voor kinderen een echte belevenis willen maken. Geheel belangeloos en vaak betaald uit eigen zak. Net als de tempImageEGqMZVversiering die  momenteel aan de lantarenpalen in de Dorpsstraat hangt. 


“Vrijwilligers die een paar dagen vrij nemen van hun werk, grimeurs, aankleding, een vervoermiddel, zijn slechts enkele voorbeelden die geregeld worden voor alle Sinterklaas activiteiten, de kosten lopen dan al snel op. Sinterklaas moet meermaals naar de kapper om zijn haren en baard er piekfijn uit te laten zien, maar dat kost tweehonderd euro”, legt Jeroen uit.

All-in-one evenementen en alle vrijwilligers hebben één gezamenlijk doel, de kinderen. Elk kind moet Sinterklaas kunnen vieren en ontmoeten en de Sinterklaas belevenis mee kunnen maken. Ook de kinderen die geen Sinterklaas vieren omdat het financieel niet haalbaar is. Dat is ook de reden dat we geen entree rekenen bij het Sinterklaashuis voor de meet & greet. Door de doneeractie op te zetten wil de organisatie het aan de mensen zelf overlaten of ze
iets kunnen missen.ECA2805D 4539 4B75 87EB 3236BD02BE10 1 201 a

Naast de doneeractie hoopt de organisatie dat er wellicht bedrijven of ondernemers zijn die zich willen binden aan de Sinterklaasviering in Zoetermeer.

Voor een donatie kun je HIER terecht Of scan de QR-code

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-