0Sint Maarten, de dag dat kinderen met lampionnen zingend langs de deuren gaan voor iets lekkers. Donderdag 11 november wordt deze dag ook in Zoetermeer weer gevierd met verhalen en een lampionnenoptocht.

Maarten werd geboren in het jaar 316 in het huidige Hongarije. Hij werd door de keizer tot ridder geslagen. Wat er daarna op een koude dag gebeurde, heeft hem beroemd gemaakt. In Zoetermeer bestaat een goede traditie om op de feestdag van Sint Maarten met lampionnen langs de deuren te gaan en een liedje te zingen.

 

Nicolaasplein

Siju de verhalenverteller organiseert een Sint Maarten activiteit in het centrum. Alle kinderen en volwassenen zijn welkom bij het paviljoen op het Nicolaasplein, gelegen tussen de Dorpsstraat en de Dobbeplas. 0 1

Om 19:00 wordt eerst het verhaal van Sint Maarten verteld door de verhalenverteller en aansluitend wordt om 19:15 zingend met  lampionnen in optocht om de Dobbeplas gelopen. Bewoners rond de Dobbeplas kunnen met een verlichte lampion, lantaarn of windlicht bij de voordeur de kinderen uitnodigen voor een kleine traktatie in ruil voor een liedje.

Deelname is gratis. In navolging van het goede werk van Sint Maarten zal er ook een inzameling plaatsvinden voor de Voedselbank Zoetermeer. Dus een paar houdbare levensmiddelen zijn van harte welkom.

 

Buurttuin Zoete Aarde

Het Sint Maarten feest van Buurttuin Zoete Aarde in De Leijens start om 18 uur. Verhalenvertellers nemen de kinderen mee op het verhaal van de barmhartige Maarten, die deelt wat hij heeft met anderen. Na de verhalen kunnen de kinderen meedoen met een lampionoptocht in de wijk.

Er is warme chocolademelk en de warmte van het kampvuur waar traditie getrouw marshmallows geroosterd kunnen worden. Rond 18:30 uur is iedereen vrij om langs de deuren te gaan om een liedje te zingen. De kinderen mogen een eigen lampje mee nemen. Bij elke deur waar een flyer hangt kan gezongen worden en krijgen de kinderen wat snoep of ander lekkers.
Iedereen is welkom en de toegang is vrij.

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-