actie handtekeningen Westergo 6De bewoners van 23 huizen aan het Westergo en Oostergo in Meerzicht zitten nog langer in onzekerheid. Hen was beloofd dat er in april een besluit genomen zou worden over hun woningen, maar dit laat toch langer op zich wachten.


Woningbouwvereniging De Goede Woning wil de huizen slopen voor nieuwbouw, maar de bewoners zien liever hun huizen gerenoveerd. Naar de seniorenbungalows langs de Westergo heeft de gemeente een cultuurhistorisch onderzoek laten uitvoeren om de cultuurhistorische waarde van de buurt te bepalen. Uit dit onderzoek blijkt dat het ruimtelijk concept van het Pleintjesplan, waar Westergo toe behoort, als zeer waardevol wordt gezien. Er wordt geadviseerd de ruimtelijke structuur van het Pleintjesplan te behouden, ook als het gaat om de hoogte (het aantal bouwlagen), de ligging, de oriƫntatie en de ontsluiting van de woningen.


De gemeente doet echter met het bepalen van de cultuurhistorische waarde geen uitspraak over wel of geen sloop. De bal ligt nu bij De Goede Woning, die een planvoorstel gaat indienen. Dit voorstel wordt vervolgens door de gemeente beoordeeld vanuit diverse invalshoeken: zowel vanuit de cultuurhistorische waardenstelling, als vanuit stedenbouw, verkeer, inrichting van de openbare ruimte en woonbeleid. Ondanks de grote cultuurhistorische waarde is er nog steeds kans dat besloten wordt tot sloop.


De bewoners hebben zich verenigd in de groep Stopsloopwestergo en blijven actie voeren voor het behoud van hun woningen:

Foto: handtekeningenactie bewoners, Bewoners-Westergo-in-actie-tegen-sloop

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-