mei

 • Weekendtips 11-12 mei

  524EB340 79BA 434F 9757 F99C9D611EB9Welkom bij de agenda van Zoetermeer, waar een scala aan activiteiten en evenementen te vinden is. Dit weekend staat er weer genoeg op het programma om van te genieten, en we lichten er een paar voor je uit.

 • Brand in caravanstalling

  anjerweg brandEen caravanstalling in Bleiswijk, net buiten Zoetermeer is woensdagavond 10 mei brand uitgebroken. Omwonenden hoorden verschillende harde knallen uit de loods komen. De rookwolken zijn vanuit Zoetermeer goed te zien. De brand is ingeschaald op 'Zeer grote brand'. 

 • Gewapende overval AH Seghwaert

  agent en politielintDe Albert Heijn aan de Petuniatuin in Seghwaert is op dinsdag 24 mei overvallen op klaarlichte dag. De politie werd rond 17.00 uur gealarmeerd. Een verdachte is door omstanders gepakt. Er is een vuurwapen en een tas met goederen bij de overvaller aangetroffen. 

 • Schaakmat?

  schaakstukkenElke week neemt denksportliefhebber Bram Doeves u mee in de wereld van het schaken.

  In de schaakrubriek Schaak: Mat! bespreekt hij spannende momenten van het spel met de Koning en de pion. Kijk voor het schaken gaan eerst even naar: Schaak: Mat!

  Dam columns vindt u hier: damrubriek

  En bent u een bridge liefhebber kijk dan bij: bridgerubriek

 • Vervolg van led-lampenactie woningeigenaren

  Actielamp plus voucher450De gemeente gaat door met de led-actie voor woningeigenaren. Zij konden al eerder met de led-lampenactie meedoen, maar de eigenaren die dit gemist hebben krijgen nu een tweede kans. Bij de led-actie kunnen bewoners gloeilampen vervangen door ledlampen en zo snel en simpel energie besparen.

 • Het lokale ironiekje: Rattenplaag

  ratHuiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Rattenplaag.

 • Grote treinstoring, RandstadRail rijdt wel

  sprinter mandelabrugDoor een grote treinstoring vallen in heel Nederland veel treinen uit. De RandstadRail tussen Zoetermeer en Den Haag blijft wel rijden,  en ook Station Lansingerland is volgens de NS nog bereikbaar, maar een rit naar Gouda of Utrecht zit er op dit moment niet in.

 • Voorstellingen weer op het toneel in Stadstheater

  sh stadstheater 2Vanaf zaterdag 5 juni mag het Stadstheater de deuren weer openen voor maximaal 50 bezoekers. De eerste voorstelling die op de planken komt is het Koffieconcert van Nikola Meeuwsen, een jong opvallend pianotalenten in Nederland met een voorkeur voor klassiek.

 • Referendumcommissie Afvalbeleid ingesteld

  mulltonnen 3979757 1920De Zoetermeerse gemeenteraad heeft een referendumcommissie ingesteld voor het organiseren van het referendum over het Afvalbeleid. Voor de commissie zijn nu 4 mensen aangesteld die zich onder andere gaan buigen over de vragen voor het referendum.

 • Ilounga Pata even terug bij FC Zoetermeer

  Ilunga Pata Leroy VaesHet contract van ex FC Zoetermeer rechtsback Ilounga Pata met Huddersfield Town (Engeland) is niet verlengd. Waar hij komend seizoen gaat spelen is nog niet duidelijk, maar in de tussentijd traint het jonge talent weer mee met zijn oude club FC Zoetermeer.

 • Kledingbeurs Kortjakje weer van start

  kortjakje kledingbeursNa veelvuldig overleg is er besloten om voor de zomer toch nog een Kledingbeurs Kortjakje te organiseren. De kledingbeurs wordt gehouden op zaterdag 26 en zondag 27 juni. Vanzelfsprekend binnen de maatregelen die dan voor COVID-19 gelden.

 • Schaak. Mat! Geschiedenis Hoogovenstoernooien: 1954

  schaakIn deze serie belichten we spannende momenten uit de schaakgeschiedenis. Leuk om na te spelen, maar altijd interessant om van te leren! Deze rubriek in samenwerking met Bram Doeves is voor alle denksportliefhebbers uit Zoetermeer! Deze week: Geschiedenis Hoogovenstoernooien: 1954: Dat heeft u gedaan! 

 • Gebouw van de maand: De Nicolaaskerk

  nicolaaskerk muurschilderingen lrZoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat Architectuur Punt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Deze maand de Nicolaaskerk waarbij de pastoor zelf toezicht hield op de bouw tijdens de Eerste Wereldoorlog.

 • Uit een Zoetermeerse pen – De spin

  adri smits copyIn onze stad gonst het van de creativiteit die aan het papier worden toevertrouwd. Poëzie komt van het Griekse ‘poiesis’ en betekent scheppen of vormen. In deze editie komt het gedicht uit de Zoetermeerse pen van  Adri Smits.

 • Denksport met Bram: Geheugenwonder Bob Slavenburg

  art.nr. 5084 2 Bram Doeves belicht voor u elke week een mooie bridge- of dampartij. Interessante stellingen, een leuke puzzel om over na te denken of een verslag van een goed gespeelde wedstrijd. Deze week: Geheugenwonder Bob Slavenburg (boek).

 • Kinderfeestje?

  happy birthdayZoetermeer actief brengt niet alleen nieuws, maar heeft ook verschillende overzichten. Wij hebben bijvoorbeeld een selectie van de leukste kinderfeestjes voor u op een rij gezet.

   

 • Stelian maakt weer muziek

  20210529 24447Na een zeer geslaagde actie voor Stelian, de muzikant van de Mandelabrug die beroofd werd van zijn accordeon, kan hij weer lachen en opnieuw zijn geliefde muziek maken. Flip Bakker van ILOZ plaatste een oproep om Stelian te helpen en werd bedolven onder meer dan 160 reacties en donaties.

 • Nieuw clubshirt voor BMX Zoetermeer

  BMX Zoetermeer Halux VisionsOnlangs vond bij BMX Zoetermeer de presentatie plaats van het nieuwe clubshirt. De in het Buytenpark gevestigde fietscrossvereniging draait volledig op vrijwilligers. Zonder financiële steun van sponsors kan de vereniging niet bestaan. Vier nieuwe bedrijven hebben zich aangemeld als shirtsponsor.

 • Nieuwbouw update: Woontoren aan de Luxemburglaan

  Luxemburglaan 2 10 70LUX 2De Luxemburglaan 1 en 2 zijn twee van de versnellingslocaties die door de gemeente aangewezen zijn voor de ontwikkeling van nieuwe woningen. Het betreft een voormalig ABN-AMRO kantoor op nummer 1 en een kantorencomplex op nummer 2. De plannen voor Luxemburglaan 2 zijn reeds in een vergevorderd stadium.

 • De passie van Bart Laurens

  IMG 4047In onze serie ‘De Passie van …’ brengen wij bijzondere verzamelingen, hobby’s of levenswijze van Zoetermeerders in beeld. Ditmaal de passie van Bart Laurens. Bart verzamelt Balinees houtsnijwerk. Van levensgrote beelden tot de kleinste en fijnste gesneden beeldjes.

   

-advertenties-

-goede doel-