EleanorPark impressieAl geruime tijd is er het plan om de voormalige kantoorpanden aan de Eleanor Rooseveltlaan plaats te laten maken voor de bouw van woningen. In de eerste plannen werd gesproken over woontorens met een hoogte van ca. 60 meter. Na een groot aantal bezwaren van omwonenden zijn deze plannen deels aangepast.

Tijdens een online bijeenkomst op 20 april zijn de aangepaste plannen gepresenteerd aan de buurt. Daarbij is tegemoet gekomen aan verschillende bezwaarpunten die omwonenden hadden aangegeven. De speeltuin en het basketbalveld blijven behouden evenals het groene karakter. Parkeerplaatsen worden onder het gebouw geplaatst.

De belangrijkste bezwaren zijn volgens comité Het Eleanor Alternatief niet aangepast, zo is te lezen in de nieuwsbrief op hun website. De hoogte van de grootste woontoren bedraagt nog steeds 66 meter en het aantal beoogde woningen ligt nog tussen de 300 en 400. Het aangezicht en de schaduwwerking van de enorme toren en daarnaast de verwachte geluids- en parkeeroverlast van de vele bewoners en hun bezoek zijn de belangrijkste bezwaren van het comité.

Er kan tot en met 4 mei gereageerd worden op het plan via een formulier op de participatiewebsite van de gemeente.

Meer lezen over woningbouwprojecten in Zoetermeer? Kijk op Overzicht-nieuwbouw

-advertenties-

-goede doel-