Cadenza 2 nieuwbouwEr worden stappen gemaakt in de ontwikkelingen van nieuwbouwprojecten. Vergunningen worden verleend en samenspraakprojecten worden opgestart. Dat is nodig want er is een groot tekort aan woningen in Zoetermeer. In Rokkeveen wordt de vervallen boerderij Ouderzorg omgebouwd tot woningen.

Cadenza 2

De gemeente heeft vastgoedontwikkelaar Stadswaarde geselecteerd voor de uitvoering van het project aan de Italiëlaan. Op het braakliggende terrein tussen Casa Italia en de Hoogvliet staat een woontoren van 70 meter gepland. Het is de bedoeling dat in deze nieuwbouw jongerenwoningen gerealiseerd gaan worden. Vanaf 1 april is meer informatie over het project te vinden via doemee.zoetermeer.nl. Een digitale participatiebijeenkomst staat gepland voor 22 april.

 

Happy Days

Het plan is aangenomen door de gemeente en bouwer ERA Contour kan van start gaan met het project. De planning is dat binnenkort gestart gaat worden met de verkoop van de eerste 50 woningen. Wel wordt er nog met omwonenden overlegd over de invulling van de groenvoorziening aan de kant van de bestaande woningen.

 

Rokkeveense Hoeve

De boerderij Ouderzorg aan de Rokkeveenseweg-Zuid wordt gesloopt en vervangen door historiserende nieuwbouw; hierbij blijft de uitstraling van de boerderij gehandhaafd. In het voorhuis en de stallen worden 4 koopwoningen gerealiseerd en in het schuurgebouw 2 woningen. De verkoop zal binnenkort van start gaan via makelaardij Van As.

 

Meer lezen over woningbouwprojecten in Zoetermeer? Kijk op Overzicht-nieuwbouw

-advertenties-

-goede doel-