maart

 • Weekend Foto

  Piet_Nicolaas_Vestingpad_NoordhoveFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Foto van de week

  r_veeninga_balijbosFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Gebouw van de maand: New Town Zoetermeer

  Delftsewallenwetering Driemanspolder h 60 jaar New TownZoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat ArchitectuurPunt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Deze maand geen gebouw, maar een hele stad: New Town Zoetermeer die in 2022 haar 60e verjaardag viert.

 • Zin in 't alledaagse: Leven en overleven

  SONY DSCOnder de titel 'Zin in 't alledaagse geven vijf enthousiaste Zoetermeerse schrijvers hun stadsgenoten 'stof tot nadenken'. In onze column over zingeving vandaag: Leven en overleven.

 • Weekend Foto

  Cok_van_Aalst_westerparkFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Foto van de week

  Ria_Luiten_dobbeplasFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Weekend Foto

  schinkelweg_vanaf_de_Den-Hoorn_John_HenriFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Foto van de week

  p_nicolaas_Zoetermeerse_plas_na_stormFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Simpelweg duurzaam: Duurzaam cadeaus inpakken

  inpakken kadoDuurzaamheid hoeft niet altijd ingewikkeld en kostbaar te zijn. Stichting DuurSamen Zoetermeer geeft elke week een leuke tip om zelf mee aan de slag te gaan. Deze week: Duurzaam cadeaus inpakken.

 • Zin in 't alledaagse: sLENTEren

  DSC00283a wOnder de titel 'Zin in 't alledaagse geven vijf enthousiaste Zoetermeerse schrijvers hun stadsgenoten 'stof tot nadenken'. In onze column over zingeving vandaag: sLENTEren.

 • Weekend Foto

  wmrt22 rianne veeninga balijbosFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Foto van de week

  mrt22 Cok van Aalst meerzichtFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Uit een Zoetermeerse pen - Wat als

  Robbert RoosIn onze stad gonst het van de creativiteit die aan het papier worden toevertrouwd. Poëzie komt van het Griekse ‘poiesis’ en betekent scheppen of vormen. In deze editie komt het gedicht uit de Zoetermeerse pen van Robbert Roos.

 • Salie gnocchi met hamblokjes uit Kelly's Keuken

  20210315 171535Zoetermeerse Foodblogger  Kelly Martens  schotelt je elk weekeind een makkelijke maaltijd voor. Seizoensgebonden recepten die je binnen 30 minuten op tafel kunt zetten. Kelly geeft daarbij nog tips over gezond eten. Deze week Salie gnocchi met ham blokjes.

 • JIP tip: omgaan met geldzaken

  jiptip geldHet JIP (Jongeren Informatie Punt) helpt jongeren in Zoetermeer met allerlei soorten vragen. Van seksualiteit tot huisvesting en studie – geen vraag is te gek! Op Zoetermeer Actief geeft het JIP een keer in de maand een handige JIP TIP. Deze maand: omgaan met geldzaken via Instagram.

 • Stoere MeidenClinic bij FC Zoetermeer

  MeidenclinicVoetbalclub FC Zoetermeer organiseert regelmatig verschillende clinics zoals keeperstrainingen en meidenclinics. Afgelopen zondag 28 maart werd een meidenclinic gehouden onder leiding van MHD Keepersschool en Angel Pronk. 36 enthousiaste meiden stonden op Sportpark FC Zoetermeer klaar voor de clinic.

 • Zing mee met Zoetermeerse Aubade

  20180427 125816Koningsdag 2021 moeten we helaas nog een keer thuis vieren. Vanwege corona kunnen er geen evenementen worden georganiseerd. Toch wil de Zoetermeerse Oranjestichting, Zo Oranje, deze feestelijke dag niet zomaar voorbij laten gaan en roept alle Zoetermeerders op om mee te zingen met de Aubade.

 • Te weinig bezoekers De Voorde

  Muziek in Museum De VoordeMuseum De Voorde trekt te weinig bezoekers, het museum heeft hierover zelf een verbeterplan opgesteld en is op zoek naar fondsen en investeerders om meer inkomsten te krijgen. Het probleem speelt al sinds de oplevering in 2019, blijkt uit nu vrij gegeven memo’s en rapporten.

 • RuikStruikentuin geurt weer

  20210325 23575De RuikStruikentuin, onderdeel van het SpeelSpoor in het Dorp, was aan vernieuwing toe en is vorig jaar opnieuw beplant. De plantjes beginnen nu het wat warmer weer wordt lekker te groeien en te geuren.

 • Drie verdachten aangehouden bij drugsactie

  drugsactie zoetermeerNa meldingen van drugsdeals rondom de Bouwhof in Zoetermeer, heeft het Flexteam van de politie vroeg in de ochtend van 30 maart drie verdachten aangehouden. Bij doorzoeking van vier woningen en een garagebox troffen agenten onder andere een hoeveelheid verdovende middelen en cash geld aan.

-advertenties-

-goede doel-