ed gEven lekker wandelen langs het Noord Aa en dan ontdekken dat je ring gevallen is. Dat overkwam Senna en zijn vriendin. De ring was nergens meer te vinden. Op Facebook ziet Ed Slats wat er gebeurd is en zoekt contact met Senna. De volgende dag start de zoekactie.

Zoetermeerder Ed Slats is vrijwilliger bij stichting gevonden-verloren en helpt mensen graag om verloren voorwerpen te zoeken met zijn metaaldetector. Hij combineert zijn drukke baan met het helpen zoeken naar verloren voorwerpen. Zoeken op het Noord Aa is voor hem een thuiswedstrijd, maar even een ring terug vinden valt niet altijd mee.

Senna vertelde dat zijn vriendin haar vriendschapsring waarschijnlijk verloren was toen zij, woensdag 24 februari, hem tijdens de wandeling over zijn rug wreef. De plek waar de ring moest zijn gevallen wist Senna redelijk terug te vinden, dacht hij. Hij ging ervan uit dat de ring niet meer terug te vinden was. 

In alle vroegte

ed1De volgende ochtend om 05.00 uur stond Ed, gewapend met zijn metaaldetector op het strand in een poging de ring terug te vinden. Na een half uur zoeken moest Ed stoppen om naar zijn werk te gaan, maar opgeven wilde hij nog niet. Die middag spraken Ed en Senna af op de plek waar de ring mogelijk verloren was. Soepel zweeft de metaaldetector, in een rustige cadans over het zand. Even later klinkt er een signaal, maar wat er uit het zand komt is een bierdopje. Ed geeft deze aan Senna en gaat weer verder. Niet veel later komt er nog een bierdopje tevoorschijn. Ed geeft ook deze door en Senna loopt naar de dichtstbijzijnde afvalbak. Als hij terugloopt weet Ed al dat hij Senna verbaasd gaat doen opkijken. "Hier, weer een bierdopje", zegt Ed als hij de teruggevonden ring in de hand van Senna legt. 

ed4Ed ziet de grote glimlach op het gezicht van Senna en precies dat is waarom Ed dit voor mensen wil doen. "Voor mij is er niets mooier dan de blijdschap op iemands gezicht zien als je een verloren ring hebt teruggevonden", zegt Ed.

Senna kon de vriendschapsring weer aan zijn vriendin geven en liet daarna op Facebook weten: "Echt supertof dat u onze ring heeft gevonden, mijn vriendin en ik zijn superblij. We zijn dankbaar dat Ed in onze vrije tijd heeft gezocht voor ons".

ed g2

Hulp nodig bij het terugvinden van sieraden? www.gevonden-verloren.nl

 

 

 

-advertenties-

-goede doel-