IMG 6556Vier muzikanten gingen dinsdag 9 juni al zingend en spelend door Meerzicht. Dit is een initiatief vanuit het CKC. Tijdens de optredens konden wijkbewoners vanuit huis, tuin of balkon genieten van 'rondreizende muzikanten'.

IMG 6565Het project 'Muziek in de wijk' brengt een week lang cultuur naar de wijken. Zangeres Sandra van den Brand nam de Bisschopsberg als startpunt en ging zigzag door de wijk. Marjatta Fehres op Harp nam een totaal andere route. Iedere artiest had zijn eigen route, zodat zo veel mogelijk mensen verrast werden met een optreden. Singer songwriter Tobias de Jong startte op het Oostergo en ook zangeres Inge de Weerd bracht haar muziek bij de mensen thuis.

De bewoners van Meerzicht waren vaak verrast door deze 'thuisbezorging van muziek'. Lang niet iedereen wist van dit initiatief, het was dan ook niet heel breed aangekondigd wáár de artiesten precies zouden komen om te grote toeloop te vermijden. Met enthousiasme en applaus werd het optreden van de artiesten ontvangen.

Deze muzikanten komen vanuit het CKC en samen met maatschappelijke organisaties zijn de routes gemaakt, met optredens van ongeveer een uur. 

Seghwaert, Buytenwegh en Rokkeveen zijn de wijken die in de loop van deze week muzikaal opgevrolijkt gaan worden.

Voor meer informatie: Zoetermeer is Thuis via Facebook en Instagram

Foto's: Marja de Laaf

 

-advertenties-

-goede doel-