IMG 0006Voor de vleermuizen uit onze omgeving zit het grootbrengen van de jongen er weer op voor dit jaar. De kraamkolonies vallen uit elkaar en de mannetjes en vrouwtjes zoeken elkaar op voor de balts. Het Vleermuisplatform zoekt in de Nacht van de Nacht, 28 oktober, de vleermuizen op in de Balij.

Vleermuizen hebben bij de balts hun eigen rituelen: Mannen vormen groepjes waarvan het hoogst geplaatste mannetje zich in een mooie boomholte verschanst. Andere mannetje uit de groep gaan op zoek naar vrouwtjes om ze te verleiden toch even te komen spelen in het bos. Nog even is het gezellig in het bos, straks is het te koud dan komt de winterslaap.

Voor het zover is kun je nog een keer genieten van de vleermuizen van het Balijbos. Deze excursie is bij uitstek geschikt voor kinderen want het is al vroeg donker, het verzamelen is al om 18.00 bij de ingang van de Balijhoeve (Kurkhout 100, Rokkeveen)

Voordat iedereen naar bed moet kun je nog even kijken naar die prachtige diertjes van de nacht. Die overigens helemaal niet eng zijn. Als je ze goed bekijkt zijn het hele interessant diertjes. Ze leven, net als wij, al heel lang in onze stad, alleen leven zij s ’nachts en wij overdag.

-advertenties-

-goede doel-