Shame Share poster 722x1024Een compleet nieuwe productie van Theaterhart wordt dit jaar vertoond aan de leerlingen van de brugklassen van alle voortgezet onderwijsscholen in Zoetermeer. De première van de voorstellingen valt samen met het begin van de anti-pestweek.

De aftrap van deze productie begint deze week met voorstellingen op het Alfrink College en de voorstelling zal tot half december op de verschillende scholen worden vertoond.

Interactief

De voorstelling gaat over pesten met gebruik van moderne middelen zoals cyberpesten. Het is een indringende interactieve voorstelling waarbij de leerlingen in het toneelspel worden betrokken. Dat gebeurt op een geslaagde manier waardoor je als vanzelf de voorstelling inrolt. Regisseur Yu Lan Leffers heeft het toneelstuk vlot en begrijpelijk geregisseerd, waarbij mobieltjes en presentatie op een vergrotend scherm niet zijn geschuwd. Tijdens de generale repetitie was de timing met het starten van de beeldschermscenes nog niet helemaal perfect, maar dit zal bij de voorstellingen verholpen zijn.

Kwaliteit

De drie acteurs, in de rollen van Bram, Fenne en Robien, tonen kwaliteit en slagen erin om je binnen een paar minuten te ontroeren en te raken. Dat is natuurlijk ook de bedoeling bij een voorstelling als deze. Met humorvolle en tere spel momenten wordt de aandacht door de acteurs goed vastgehouden en met leuke tekstuele vondsten wordt je aan het denken gezet. Eén zin uit het stuk kan en mag je niet worden onthouden: "Een stilte die nog stiller wordt als ik iets zeg..."

Theaterhart

Theaterhart brengt voor het tweede jaar een voorstelling naar alle voortgezet onderwijs scholen in Zoetermeer. De komende weken zullen er door acht casts 69 voorstellingen worden gebracht. De verschillende casts hebben het 45 minuten durende stuk in slechts 6 weken ingestudeerd en zullen 2 voorstellingen per dag brengen. De voorstelling duurt een lesuur, 45 minuten. Na de voorstelling zal er nog een lesuur onder begeleiding van een gespreksleider worden gesproken met de leerlingen. Daarnaast is er een interactief lespakket voor de mentoren gemaakt. En er is een follow up gemaakt zodat de aandacht ook op dit onderwerp blijft gevestigd.

Tekst:  Alexander Pil

Video: Theaterhart

-advertenties-

-goede doel-