015 CopyrightFOTOFLEX.NL 30082017Burgemeester Charlie Aptroot verwelkomde woensdag 30 augustus 140 eerstejaarsstudenten van de Faculteit voor IT & Design Zoetermeer van De Haagse Hogeschool. Inmiddels is het de 15e lichting HBO ICT-studenten in de stad.

De opleiding in Zoetermeer blijkt in trek. Ook dit jaar starten weer meer studenten dan het jaar er voor. Studenten waarderen de kleinschalige, innovatieve omgeving van de Dutch Innovation Factory waar de faculteit is gevestigd.

 

Aansluiting op het bedrijfsleven

In de Dutch Innovation Factory werken ICT- bedrijven en het onderwijs nauw samen. Door de samenwerking en kennisuitwisseling sluiten de opleidingen beter aan op het bedrijfsleven. Studenten biedt de locatie bovendien de kans om naast hun studie samen te werken aan innovaties op het gebied van cyber security, e-health en big data. Ook met studenten van de Universiteit Leiden en de Technische Universiteit Delft.

Wethouder Vugs: “De groei van het aantal studenten past helemaal in de ambitie die gemeente en De Haagse Hogeschool hebben om het ICT-onderwijs in de Dutch Innovation Factory te versterken en te verbreden.’’

 

Vrij toegankelijk

Op dit moment studeren ruim 550 studenten aan de in de Dutch Innovation Factory gevestigde HBO ICT-opleiding van De Haagse Hogeschool. De combinatie van onderwijs en onderzoek met ICT-bedrijvigheid én de startup incubator in één pand is uniek in Nederland. Dutch Innovation Factory is vrij toegankelijk op werkdagen en heeft vergader- en flexwerkfaciliteiten.  Het bezoekadres is Bleiwijkseweg 37, Zoetermeer.

 

Foto: Fotoflex.nl

-advertenties-

-goede doel-